Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Babička zhubla díky Wii Fit přes 22 kilogramů

Díky herní konzoli zhubla za devět měsíců téměž 25 kilogramů.
24. ledna 2011 | 05:00

Matka čtyř dětí a babička dvou vnoučat prodělala operaci, po které se musela šetřit a nemohla cvičit. S nabývajícími kily přišla i deprese. K Vánocům pak ale od manžela dostala Wii Fit, díky kterému zhubla přes dvaadvacet kilogramů a je zase šťastná a sebevědomá.

Jean Hinton (41) z jižního Walesu měla normální postavu. V roce 2006 ale podstoupila operaci, po které musela ležet dva měsíce v klidu a fyzicky se šetřit. Během té doby jen jedla a kynula. Když se na sebe potom podívala do zrcadla, propadla zoufalství. Rezignovaně si říkala, že kila už nikdy nezhubne, a pokračovala v tloustnutí a utápěla se v depresích. Dokonce ani moc nevycházela z domu.

Poté, co Jean vnučka roztomile titulovala jako tlusťoučkou, věděla, že už opravdu musí se svojí váhou něco dělat.
Autor: profimedia.cz

Pak jí ale jednou její tehdy tříletá vnučka Chelsea nevinně řekla, že je tlusťoučká, a to byl pro Jean zlomový bod. Manžel Matthew (40) jí koupil k Vánocům Wii Fit a bylo po nadbytečných kilech!

795087:gallery:true:true

Konečně si vidí na prsty u nohou

“Ze začátku to bylo opravdu těžké. Zvládla jsem jen pět minut najednou. Po měsíci jsem na sobě viděla výsledky a to mě jen utvrdilo v tom, že musím pokračovat. Ale stále jsem jedla brambůrky a čokoládu. Wii Fit byl jediný pohyb, který jsem tehdy měla,” vypráví Jean.

Nejen, že Jean zhubla, díky ztraceným kilogramům i získala ztracené sebevědomí a doslova omládla.
Autor: profimedia.cz

„Člověk dokáže lhát sám sobě stejně jako ostatním lidem. Věděla jsem, kolik vážím, ale nalhávala jsem si, že je to míň. Nosila jsem pytlovité oblečení, protože jsem se bála, že někdo pozná, kolik opravdu vážím. Pak mně Chelsea řekla, že jsem tlusťoučká, a to byl zlom. Rozhodla jsem se, že se sebou musím něco dělat!“ vzpomíná na začátek svého snažení Jean.

Po devíti měsících byla nadbytečná kila pryč a Jean je opět šťastná. “Vrátilo se mi sebevědomí a mám i více energie. Nejšťastnější jsem ale byla, když jsem podívala dolů a viděla si na prsty u nohou,” říká Jean. Teď dokonce doporučuje Wii Fit na internetu.

Autor: mivr