Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jednovaječná dvojčata zhubla 144 kilo: Spolu jedla i držela dietu

7. prosince 2010 | 05:00

Propojení a závislost mezi dvojčaty je známý fakt, zvlášť pokud jde o jednovaječná. Britky Karren (46) a Paula (46) se rozhodly zhubnout, šly do toho spolu, vzájemně se podporovaly a jsou z nich kočky!

Šestačtyřicetiletá jednovaječná dvojčata Karren a Paula na sebe nedají dopustit. Všechno dělají spolu. Proto když se Karren rozhodla, že by bylo dobré zhubnout, Paula šla do toho s ní.

„Vždy jsme vše dělaly společně. Shodly jsme se, že chceme zhubnout,“ říká Karren, matka dvou dětí, Tary (24) a Jaka (20).

Otec se o ně bál

A co tak najednou? Proč jim zčistajasna začaly vadit jejich více než kypré postavy? V únoru roku 2007 jim zemřel otec. Obě ho měly moc rády a on je také, ale říkával, že se o ně bojí, že má strach o jejich zdraví. A to právě proto, kolik vážily.

„Bál se o nás, protože jsme byly tak velké. S váhou jsme bojovaly celý život. Zkoušely jsme různé diety, ale nic nepomáhalo. Já vážila sto čtyřicet kilogramů a Paula sto třicet tři. Smály jsme se tomu, jaký je nás kus,“ vykládá Karren.

Karren se tedy rozhodla, že si nechá podvázat žaludek. Paula na operaci, která stála 3 500 liber (přes sto tisíc korun), neměla finanční prostředky, tak se musela spokojit s tím, že bude držet dietu a cvičit, i když tato metoda dříve několikrát selhala. Situaci měla tedy o hodně těžší než její sestra. Vypořádala se s osudem ale dobře a zvládla zhubnout stejně jako Karren.

Ta šla na první operaci v dubnu 2007, na druhou v červenci 2008. A pokaždé zhubla třicet osm kilogramů! Dohromady sestry nakonec zhubly neuvěřitelných sto čtyřiačtyřicet kil.

Teď jsou plné elánu

„Mezi mnou a Paulou je samozřejmě rivalita. Ani jedna z nás nechce být ve stínu té druhé. Takže ačkoli Paula neměla peníze na operaci, šla do hubnutí se mnou. Akorát musela zkusit znovu dietu, i když dříve to nefungovalo,“ komentuje tehdejší situaci Karren a popisuje, jak to probíhalo.

„Začaly jsme jíst malé porce, což bylo dost zvláštní poté, co jsme byly zvyklé jíst předtím. Já cítila, že mám plný žaludek, ale pro ni to muselo být hrozné, protože neměla bandáž jako já. Opravdu jsem obdivovala její víru.“

„Opravdu jsem Karren záviděla, když mi řekla, že jde na operaci. Zhubla velmi rychle. Ale já nechtěla zůstat pozadu. Dohodly jsme se, že kila shodíme, takže jsem polevit nemohla. K snídani jsme nejedly smažené věci a úplně jsme přestaly jíst jídla z rychlého občerstvení,“ vypráví o boji s vlastním tělem Paula, matka třech synů, Liama (26), Laytona (25) a Dominica (20).

Ve finále musely jít obě na na operaci, aby jim lékaři odstranili po zhubnutí přebytečnou kůži. Teď jsou obě šťastné, jak tu trýzeň spojenou s dietami zvládly. „Bylo to extrémně těžké, zvlášť pro Paulu. Cítíme se naprosto fantasticky a plné energie. Přály bychom si, aby táta viděl, co jsme dokázaly. Určitě by na nás byl pyšný. Možná není úplně typické brát hubnutí jako závod, ale byla to cesta k úspěchu," uzavírá s úsměvem na tváři Karren.

Autor: mivr, NBr