Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tajemství Claudie Schiffer (39): Štíhlá díky japonské polévce

22. června 2010 | 11:44

Na rozdíl od mnoha iritujících topmodelek,  které neustále tvrdí, že můžou sníst cokoli a neztloustnou, Claudia Schiffer (39) přiznává, že na postavě musí stále pracovat. A dokonce prozradila jak.

Devětatřicetiletá Schiffer je profesionálka, která si během dlouhé kariéry osvojila pár triků, jak si ohlídat linii aniž by si musela zdraví ničit drastickými dietami, mučit se hladem. Podstatné je jíst pravidelně, v malých dávkách. Nikdy nepocítit velký hlad. Proto má Claudia vždy u sebe něco malé k snědku. Není nad mini svačinky.

Mezi její oblíbené pokrmy patří japonská polévka miso ze sójových bobů, rýže, tofu. A rovněž miluje rýžové sušenky. Schiffer si jídlo hlídá, chce vědět, jak a z čeho bylo připraveno. Proto se zásadně nestravuje v letadle. „Při mezinárodních letech si beru do kabelky dvě až tři svačinky do zásoby,“ tvrdí modelka.

Schifferová strčí do kapsy i své mladší kolegyně
Autor: ČTK

Abstinence, pohyb, sebevědomí

Recept, který téměř čtyřicetiletá Schiffer léta praktikuje pro udržení figury, je jednoduchý: lehké  jídlo z čerstvých surovin, dobrý pitný režim, žádný kofein ani alkohol. "Nikdy nepiji. Nedám si ani občasnou skleničku při oslavě.  Alkohol nikdy nikomu nic dobrého neudělal. Postavě rozhodně nesvědčí,“ zdůrazňuje matka tří dětí Claudia.

Topmodelka samozřejmě nepodceňuje ani pohyb. Do drilu v posilovně se nenutí, ale hraje tenis, jezdí na koni. A neopomene při každé příležitosti dodat, že neméně nutné je být vyrovnaná. Mít se zdravě ráda, zapomenout na mindráky. "Pak se bude vše dělat jednodušeji. I udržování šlank linie,“ dodává Schiffer.

Autor: amp