Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Statečná holčička (3): Zachránila tatínkovi život!

Alesaundra (3) byla hodně statečná a zachránila tak svému tatínkovi život.
23. srpna 2010 | 16:25

V asi pořádném šoku museli být hasiči v kalifornském městě Mantecy. Na stanici k nim totiž přiběhla tříletá holčička a řekla jim, že se její tatínek nehýbe. Doslova prý ztuhl. Statečná dívka tak díky obdivuhodné duchapřítomnosti zachránila otci život.

Rodiče malé Alesaundry Tafoya jí neustále říkali, co má dělat, když se stane něco vážného. Snažili se jí naučit, že až bude potřebovat zavolat pomoc a tatínek ani maminka tam nebudou nebo sami nebudou schopni, má zaběhnout k hasičům, kteří mají kousek od místa, kde bydlí, stanici. Ani ve snu by je ale nenapadlo, že by Alesandra mohla využít jejich rady už takhle brzy.

Utíkala pro pomoc

Otec holčičky Frank se v pátek předávkoval léky, které nebyl zvyklý užívat, a zkolaboval. A Alesaundra neváhala a utíkala k hasičům pro pomoc. Těm řekla, že její tatínek ztuhl a neprobouzí se.

Hasiči s ní tedy šli k nim domů, kde opravdu našli muže sedící v obývacím pokoji, který potřeboval lékařské ošetření. Doktoři později dokonce řekli, že nebýt odvážné Alesaundry, mohl její tatínek zemřít.

Autor: INT, mivr, kamp