Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šťastní manželé: Dvojčátka si nadělili pod stromeček

19. prosince 2010 | 18:50

Některým rodičům nadělil Ježíšek dárky předčasně. A to dárek nejcennější. Narození zdravých děťátek. A šťastní rodiče se už nemůžou dočkat, jak krásně se svými novorozeňátky stráví jejich první Štědrý den. Nedělní Blesk přináší příběh tří těchto párů.

Pod stromeček si nadělili dvojčátka

Ze dvou krásných zdravých chlapečků se od pátku těší manželé Neuvirtovi z Opavy. Maminka Lenka (25) je na svět přivedla ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Tatínek Jirka (29) se nemůže dočkat, až je bude mít doma. O Vánocích bude u nich u stromečku hned o dva členy rodiny víc!

658646:gallery:true:true

Bude to něco nového

Nejen koledy a předvánoční atmosféra, ale hlavně hlásky narozených synů Matěje a Jakuba oživí domácnost u Neuvirtů v Opavě. Chlapečky přivedla maminka Lenka na svět 17. prosince před půl jedenáctou ráno.

„Matěj přišel na svět první a váží 2, 20 kilogramu. Kubík se narodil minutu po bráškovi a váží 2,70 kilogramu,“ pochlubil se novopečený tatínek Jirka. Sedmé Vánoce spolu manželé Lenka s Jirkou prožijí v miminkovské atmosféře a už teď se nemohou dočkat, až si chlapečky přivezou domů

„Bude to něco nového, ale jde o nejkrásnější dárek. Mít dvě zdravé děti a tu nejlepší ženu na světě je přece nejvíc,“ dodal šťastný tatínek. Maminka Lenka už má doma na Vánoce vše připraveno, takže se s klidem může věnovat svým ratolestem.

Těší se na teplo domova a vůbec nemyslí na předvánoční uklízení. „Určitě to budou překrásné Vánoce. Už se těším, až budeme s Jirkou a klukama u našeho prvního vánočního stromečku,“ prozradila Lenka a dodala, že to budou jejich nejkrásnější svátky.

Tatínek Jirka se už těší, až si děti vezme domů
Autor: Jiří Krušina

Matýsek si na svět pospíšil

Také rodina Šimonkových si nadělila svůj dárek několik dní před nejkrásnějšími svátky v roce. Vánoční pohodu si s rodiči Magdalenou (30) a Martinem (32) bude vychutnávat už i malý Matýsek, který se narodil v porodnici v Praze–Podolí.

Domů by si ho vzala nejraději hned

Na svět přišel v sobotu v pět hodin ráno. Šťastná maminka ho očekávala až o tři týdny později, jenže Matýsek byl zřejmě už zvědavý na vánoční stromeček, a tak si pospíšil. Je zdravý a má přímo ideální porodní míry, váhu 3600 g a délku 51 centimetrů.

Magdalena by si ho nejraději domů vzala už hned. „Nemůžeme se dočkat, až budeme všichni společně doma,“ řekl tatínek Martin. Na tyhle Vánoce mladá rodinka určitě nikdy nezapomene.

Malý Matýsek přišel na svět o tři týdny dřív
Autor: archiv rodiny

Maxim se měl narodit až na Štědrý den

Své první miminko si pod stromeček nadělili manželé Petra (25) a Michal Ševčíkovi (27) z Brněnska. Jejich syn Maxim se narodil v pátek 17. prosince v 7:40 hodin ráno v porodnici Fakultní nemocnice Brno-Bohunice. Váží 2,85 kilogramu a měří 48 centimetrů.

Dárky zabalit stihneme

„Termín porodu jsme měli původně stanovený na Štědrý den! Šlo to však trošku rychleji a Maxík se narodil o týden dřív. V pondělí nás už pustí domů, abychom stihli zabalit všechny dárky,“ prozradila Nedělnímu Blesku šťastná maminka Petra Ševčíková.

Její manžel, který se shodou okolností narodil právě 24. prosince, je na prvorozeného syna patřičně pyšný. „Maxim bude mít pod stromečkem spoustu plenek, oblečků a dalších dárků,“ vypočítává Michal Ševčík.

„Maxík celý den spinká,“ usmívá se šťastná maminka Petra Ševčíková s manželem Michalem
Autor: Ondřej Požár

Autor: kru, kk, op, kap