Pan Fiala byl zatčen před čtyřmi měsíci v souvislosti s potyčkou s justiční stráží v budouvě soudu Na Míčánkách v Praze 10. Záznam incidentu najdete zde: http://www.soudci.info/fiala.wmv

Podle vědců vydrží člověk bez jídla asi 60 dní. Ing. Fiala drží protestní hladovku již 22. den.

Čunek

Jiřího Fialu navštívil ve vazbě také senátor Jiří Čunek a biskup Jednoty bratrské Jan Klas. Senátor Čunek uvedl, že "je konsternován, za co může být v české rapublice občan uvržen do vazby."

Záznam potyčky trvá 11 vteřin a nevyplývá z něj, že by zadržený pan Fiala na stráž zaútočil. Video je však ustřiženo.

Kolegové pana Fialy s hnutí za práva otců K213 se domnívají, že je strkanice s justiční stráží jen záminka. Skutečným důvodem, proč byl prý pan Fiala zadržen, jsou jeho dlouhodobé aktivity proti (podle jejich názoru) feministické justici.

Potyčka

Incident na chodbě soudu se odehrál před čtyřmi měsíci po ostře sledovaném přelíčení s psycholožkou Alenou Uváčikovou, která čelila podezření z falšování psychologického posudku a křivého svědectví.

Podle ing. Fialy a hnutí k213, které bývá považováno za extremistické, je paní Uváčiková členkou organizované skupiny, která parazituje na sporech rodičů o děti.

Mafie

Dalšími členkami této ultrafeminiské skupiny, která údajně ponouká matky k nepravdivým výpovědím a vede je k pohybu mimo hranice zákona, mají být například koncipientka Ivana Spoustová a advokátka Lenka Pavlová. Dotyčné to ale důrazně popírají.

Koncipientka Pavlová například hájila matku ve známém případu Terezky Smutné. Dítě muselo být nakonec převezeno do ústavu, aby ji soud  uchránil údajně negativistickému vlivu matky proti otci.

Psycholožka Uváčiková byla již dříve odsouzena prý za to, že v souvislosti s odsouzním svého manžela vyhrožovala soudcům a státním zástupcům: "Budeš se dívat do hrobu svých dětí", nebo "Proklínám tě, budeš poslouchat, ty svině".

Z posledního obvinění, tedy z křivé výpovědi a falšování posudku, však byla paní Uváčiková osvobozena. Poškození otcové již minulosti sepisovali peice na její potrestání. Byla prý též obviněna z křivého nařčení jednoho z otců z pedofilie.

Barikáda

Jiří Fiala, předseda hnutí K213 se "proslavil" například honičkou s justiční stráží po soudním dvoře poté, co soudci odňal spis a vyskočil s ním z okna.

Když byla paní Lenka Pavlová jmenována vedoucí Ústavu pro mezinárodněprávní ochranu dětí v Brně, bránil jí pan Fiala s ostatními otci vstupu do úřadu.

Při posledním přelíčení dne 19. května (tedy 16. den hladovky) pan Fiala uvedl,  že je ve vazbě zadržován protiprávně a chce být souzen za neplacení výživného. Když to soudkyně neudělala, podal na ni stížnost.

Ing. Fiala má znovu stanout před soudem 15. června v Nymburce, to jest 43. den hladovky. Podle svědků již zhubl asi deset kilo.

Děti

Podle hnutí k213 jsou otcové ve sporech o děti diskriminováni a často je s nimi u soudu zacházeno jako s méněcenými.

Podle statistik získává ve sporech o děti 92 % matek potomky do své péče. Otců pouhých 5 %. Tři procenta tvoří střídavá péče. V těchto statistikách zatím zaostáváme za civilizovaným světem.

 

907399:gallery:true:true

907401:gallery:true:true