Strážníci městské policie byli informování od lidí procházejících Lanovou třídou, že neznámý mladík nabízí na ulici sex za 100 korun. „V tu chvíli prošel před zraky strážníků s cedulkou Akce sex za 100 Kč. Muž se ženou potvrdili, že se jedná o onoho muže, a proto ho hlídka požádala o vysvětlení,“ sdělil mluvčí českobudějovické policie Václav Sup.

Mladík argumentoval celou věc tak, že už od mládí toužil po sexu a dokonce má vzdělání v poskytování těchto služeb. Studoval prý čtyři roky školu v Písku, právě se zaměřením na sex. Tvrdil, že ženám nabízel peníze on, protože když si chtěl za tuto službu od žen nechat platit, žádná ho nechtěla.

Částku sto korun českých stanovil jako pevnou, protože po předchozí zkušenosti, kdy nabízel sumu 1000 Kč, zjistil, že by si mohl dovolit pouze dvě ženy za měsíc. Za svého chování se omluvil. Nebyl si prý vědom, že pohoršuje okolí. Měl dokonce pocit, že po něm procházející ženy toužebně koukají.

Mladíka mrzelo odvedení policií, protože tím přišel o možný sex. Měl totiž domluvené tři dívky, které mu řekly, že si to ještě rozmyslí. Strážníci muži doporučili, ať si hledá partnerky jiným způsobem.