Odpověď: Vaše šance jsou mizivé. Sňatkem se stanete majetkem své ženy nejen vy, ale také všechno, co během manželství vyděláte: vaše bývalá milovaná má nárok na půlku, i když nehnula ani prstem.

Bete to tak, že jste majetkem své ženy a také majetkem státu. To stát na vás poštval oddávajícího a je to stát, který v manželství uznává jedinou hodnotu: děti, své budoucí pracanty. Žena nu ty děti rodí, takže bude na její straně.

Při soudu se tak stát nejprve postará o děti a až pak o to ostatní. Vycházejme z toho, že žena se ve své hrabivosti nebude chtít s Vámi dohodnout na ničem. Pokud patříte Vy i Vaše předražená polovička mezi 90% populace, která je tzv. normální, jsou Vaše šance u soudu tyto:

1) Obě děti do výlučné péče otce: 1%

2) Jedno dítě do péče otce, druhé do péče matky: 2%

3) Střídavá péče: 2%

4) Výlučná péče matky a široký styk: 5%

5) Výlučná péče matky a otec se bude s dětmi vídat každý druhý víkend a jeden den v týdnu jednou za 14 dní: 90%

Takže asi takhle. Pokud budete hodně zlobit, neuvidíte dítě ani tak, jak je uvedeno v bodě 5. Nezdá se to, ale jsou totiž i horší varianty. Například asistovaný styk, kdy se budete vudět s dětmi jednou měsíčně na hodinu za přítomnosti matky nebo sociální pracovnice.

Zvláštní kapitola jsou alimenty, na jedno dítě to bývá 15 % vašeho platu.

Všechno se odvíjí od toho, jak se k případu postaví vaše žena, tedy chráněnkyně státního aparátu. Pokuste se s ní dohodnout, určitě uslyší na peníze.

Váš Dr. Max Hoffmann

Pište své otázky na online@blesk.cz