Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž, který vzal meč na taxikáře: Je to rytíř Aragorn!

Video se připravuje ...
Autor: jos, ap - 
6. října 2010
05:00

VIDEO: Aragorn a Červená Karkulka. Dvě přezdívky, které pohotoví čtenáři udělili účastníkům pouličního souboje. Aragorn použil meč. Taxikář Červená Karkulka si přezdívku vysloužil barvou své teplákové soupravy. Blesk.cz vypátral, čemu se šermíř věnuje a nezbývá než konstatovat, že taxikář měl velké štěstí, že Aragorn nevzal do boje i svého koně!

Blesk.cz odhalil totožnost muže, který ve středu vytáhnul na Vinohradské třídě v Praze meč na agresivního taxikáře (32). Bitka dvou mužů se už nyní stala kultovní záležitostí. Kdyby neexistovalo video, které pořídili pohotoví svědci a umístili na server youtube.com, tak by to mnozí považovali za pouhou legendu. Ale taxikář, kterému přezdívají internetoví uživatelé Červená Karkulka, existuje. Stejně tak je skutečný i muž s mečem, kterému říkají Aragorn.

Video  Bitka mezi řidičem taxíku a šermířem Aragornem se stala kultovní záležitostí...  - /Youtube/
Video se připravuje ...

Příště vezme i koně?

Petr N. (43), jak se Aragorn jmenuje, je jedním z majitelů historické skupiny šermu Traken. V kruzích zabývajících se šermem mají vystoupení této party vysoký kredit. Jako jedni z mála v České republice dělají dokonce adrenalinová vystoupení na koních.

"Jsou to profesionálové, ale když jsem to video viděl, tak jsem se neubránil smíchu. Petr drží v tu chvíli meč jak "prase kost". Ale je to nejspíš tím, že šlo o skutečný boj a nikoliv o divadlo pro lidi," směje se Aragornův kolega, který nechtěl být jmenován.

I když celá situace působí úsměvně, bude mít nepříjemnou dohru. Počínání Aragorna a Červené Karkulky zaujalo policii. Je tu podezření, že se oba muži dopustili výtržnictví a poškozování cizí věci. Hrozí jim až 2 roky za mřížemi.

Chcete vědět víc? Kdo útočil první? Koho Aragorn bránil? Jak dlouho boj trval? Brzy přineseme s Aragornem obsáhlý rozhovor, který poskyt exkluzivně pro Blesk.cz.

Zdroj první fotografie: www.kladensky.denik.cz

prochol ( 6. října 2010 11:17 )

měl mu useknout palici.Nenávidím arogantní taxíkáře.

egal ( 6. října 2010 11:02 )

barometr ( 6. října 2010 10:25 )

Aragorn je hrdina. Za nás všechny, co nejsme tak razantní, dokázal toho prevíta ztrestat po právu. Takhle by měl dostat každý drožkař, který neví, co je slušnost. Moc mu fandím.

tigerjili ( 6. října 2010 09:00 )

Teplákoví drožkaři, kteří ovládají centrum Prahy, dělají Česku mezinárodní ostudu. Slušný člověk z nich má strach, chce se mu zvracet a pokud může, jde raději pěšky. Rytíř Aragorn se dopustil v boji strategické chyby. Měl „využít“ situace, kdy mu od rozběsněného hovada se zákeřným boxerem v ruce, hrozilo reálné nebezpečí ohrožení života a maje zákon na své straně, neprodleně v sebeobraně vytasit svůj meč a útočníka nekompromisně rozsekat na kusy.

mrum ( 6. října 2010 07:24 )

Ale nejsou všichni takoví. Na Ruzyni přilétala i kamarádka, džíny, triko, mluvila česky, taxikář naložil kufry, zavezl, zdvořile dodal účetnku, zdvořile vyložil kufry... Byla z toho velmi příjemně překvapená, prožote čekala zahulený auto (to bylo čisté, ona je astmatička) a řidič se choval jako gentleman.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání