Sila se narodila v Německu v konzervativní turecké rodině. Rodiče na její erotické fotografie reagovali s hrůzou a pohoršením. Matka ji zavrhla a odmítá s ní jakýkoliv kontakt.

Krásná Sila, kterou Němci znají z telenovely Gute Zeiten, schlechte Zeiten (Dobré časy, zlé časy) tvrdí, že pro focení měla své osobní důvody. Jak sama řekla, chtěla tak reagovat na „otroctví“, kterým si prošla v dětství.

Těmito fotografiemi chci říci jedinou věc. Holky, nemusíme žít dle pravidel, které nám jsou vnucovány. Focení pro Playboy, bylo mým aktem svobody,“ dodává herečka.

Titulka Playboye s muslikou ohalující ňadra
Autor: reprofoto Playboy

Na internetu se v muslimském světě strhl naprostý poprask. Diskuzní fóra plní nadávky na účet Sily, diskutuje se o tom, jak zostudila všechny muslimky, nebo jak se prodává za peníze. Na stránce Jihad Watch jí dokonce vyhrožují: „Měla by si dávat pozor...“ jiný pisatel stručně vyjadřuje svůj názor: „Musí zaplatit.“

Muslimská komunita v Německu chce Silu naprosto bojkotovat. V německé televizi se dokonce objevila šokující reportáž, ve které majitel obchodu s kebaby komentoval, jak by reagoval, kdyby Sila byla jeho dcera. „Zabil bych ji. Myslím to doslova. Tohle prostě nejde dohromady s mojí kulturou,“ řekl na kameru.

Jeden z policejních důstojníků si o Silu dělá veliké starosti. „To, co udělala, je, myslím si, statečné a hloupé zároveň. Teď se nějaký čas bude v noci doma zamykat na několik západů.“