Jak tedy vybrat správné prádlo? Čtenářům Blesk magazínu radí Helena Konarovská (53), nejznámější odbornice na negližé u nás, majitelka sítě obchodů Le Chaton. K ruce si vzala dvě modelky – Romanu Pavelkovou (26) a Kateřinu Šonkovou (23).

Super tipy pro muže

● Udělejte si s partnerkou hezké odpoledne, vezměte ji do obchodu s prádlem a vyberte pro ni to, co se vám líbí. Ať si prádlo vyzkouší a nechá si od odbornic poradit. No a vy to pak jen zaplatíte.

Rudá víla - Krajková košilka má v sobě skvěle padnoucí podprsenku, takže dobře drží vnady na správném místě. (Košilka Cotton Club)
Autor: Dana Kolářová

● Pokud se stydíte jít nakupovat s partnerkou, vyberte si takový obchod, ve kterém vám prodají dárkový certifikát. Zjistěte si v daném obchodě ceny, abyste předešli trapasu a nedali partnerce certifikát na menší částku, než stojí nejlevnější podprsenka. Na prádle se nevyplatí šetřit, opravdu kvalitní zboží je prostě za více peněz. Ceny se tu pohybují od 800 Kč za kalhotky, od 1000 Kč za podprsenku a za korzet zaplatíte od 2500 Kč. Hezké spodní prádlo nabízí i řetězce jako H&M či C&A.

● Když chcete přece jen koupit prádlo jako překvapení, nenápadně si půjčte od partnerky podprsenku, kterou nejraději nosí. Podle ní odbornice v obchodě poznají správnou velikost (i když vaše partnerka třeba nosí špatnou velikost, dobré prodavačky poznají to podle způsobu obnošení starší podprsenky). Skvělé je, když máte přítelkyni na fotografii – alespoň v mobilu (pokud možno ne v kožichu – v tom případě velikost prádla nepozná ani kouzelník). Stydět se nemusíte, prodavačky si z vás utahovat rozhodně nebudou, budou spíše partnerce závidět, jak pozorného má partnera.

● Nezapomeňte, že prádlo, to není jen podprsenka a kalhotky, ale také sexy košilky, podvazky, punčochy a další (nejen) krajkové nicotnosti, které vaší krásné polovičce určitě udělají radost.

Fotogalerie
7 fotografií

Super tipy pro ženy: Jak si vybrat správnou podprsenku

Více než polovina žen u nás nosí špatnou velikost podprsenky, což je průšvih nejen z estetického, ale i ze zdravotního hlediska (přiškrcení lymfatického oběhu apod.). Jaká pravidla tedy dodržovat při nákupu správné podprsenky?

● Zkoušejte, zkoušejte, zkoušejte! Na nakupování prádla si nechte dostatek času, kupujte raději méně, ale kvalitu.

● Nechte si poradit od odbornic v obchodě, jsou tam právě proto, aby se vám věnovaly.

● Většina žen si kupuje špatnou velikost. Domnívají se, že mají větší obvod pod prsy a menší košíčky. Při zkoušení si podprsenku zapněte na nejvolnější háčky a musí vám padnout i košíčky. Prsa z nich nesmí přetékat! Při zkoušení několikrát vzpažte a tak snadno zjistíte, jestli prádlo funguje i při pohybu.

● Nestyďte se za větší prsa, zapomeňte na podprsenky typu 'minimaliser' – prsa jen rozplácnete a hezčí rozhodně nebudou. Vaše vnady si zaslouží pohodlí a vy také!