Svůj časopis založil Guccione v roce 1965 v Británii. Americkým čtenářům ho poprvé představil v roce 1969. Tedy v období sexuální revoluce a vrcholu feministického hnutí. Guccione, který v raném mládí navštěvoval katolický seminář, kolem Penthousu vybudoval erotické impérium, které mu vyneslo odhadem čtyři miliardy dolarů (70 miliard korun).

Impérium v troskách

Většinu peněz ale vydavatel ztratil vinou špatných investic. Směsicí provokativních fotografií a bulvárních článků ohrožoval Penthouse na vrcholu své slávy i renomovaný časopis Playboy. Guccioneho říše ale postupem času upadala, až vyklidila prostor internetové pornografii a elektronickým médiím. V roce 2003 Guccioneho společnost General Media vyhlásila dokonce úpadek.

Jedním z nejznámějších Guccioneho kroků vedle byla investice asi 300 mil. Kč do filmu Caligula z roku 1979. Ten se dostal do nejhorší možné škatulky - X-rated - tedy absolutně nepřístupný mládeži. Vyskytují se v něm otevřené scény lesbického sexu nebo incestu. Na DVD se film však stal kultovním.

Fotogalerie
2 fotografie

Nahatá misska, extrémní výdělek

Vrholu popularitiy dosáhl Penthouse v roce 1984, když otiskl nahé fotky první Americké Miss s černou pletí Vanessy Williams. Časopisu se prodalo 6 milionů výtisků a vydělal 14 milionů dolarů (250 milionů Kč). Královna krásy musela korunku vrátit.

Tyto Češky se svlékly pro Penthouse
Autor: Titulní strany Penthouse