Blesk.cz

Podle všeho se jimi ale nikdo kompetentní zabývat nehodlá.Možnost, že by Tomáš Řepka svá gesta směrem k Tunisanu Hocine Raguedovi, musel vysvětlovat před disciplinárkou, je mizivá.

„Máme rozhodčího, delegáta a komisi rozhodčích. Až tyhle orgány na něco přijdou a vyzvou nás, tak to budeme řešit,“ říká tiskový mluvčí Jaroslav Kolář.

Sparta jeho přinejmenším hodně nešťastnou gestikulaci ze všech sil obhajuje: „Viděli jsme to mockrát a absolutně popíráme, že by se v případě Řepky vyskytl náznak rasistického chování.


Řepka byl ve strkanici s Raquedem ve velmi těsném kontaktu, dostal od něho čelem do nosu, pak si sáhl na místo, které ho bolelo a odfrknul si. Žádné jeho gesto nemělo rasistický podtext,“ sdělil Ondřej Kasík, tiskový mluvčí Sparty.

Divoká strkanice v závěrečných minutách derby
Autor: Michal Beránek (Sport)


Ani sám Ragued nechce rozfoukat spor. „Nevím, jestli to bylo od Řepky rasistické gesto. A je mi to jedno, nemám chuť to řešit,“ řekl.

A Slavia? „Ta situace je vidět na záznamu. Jsou tady svazové orgány,
které by to měly posoudit. Necháme to na nich,“ řekl mluvčí Ondřej
Zlámal.


Je třeba dodat, že rasismus byl při derby evidentní i z druhé strany – možná
i proto si Slavia nechce stěžovat. „Řepka š**á cikánku!“ skandovali totiž
fanoušci Slavie. Tenhle pokřik zaznamenala i Vlaďka Erbová, současná
přítelkyně Tomáše, která na stadionu byla.

„Nechápu chování, nenávist a zlobu některých lidí. Mělo by to mít meze. Fanoušci Slavie byli agresivní. Pro mě to byla poslední návštěva v Edenu. Jsem z toho zklamaná,“ řekla Erbová.

Aspoň jedna bílá ovce mezi černými, která nestrká hlavu do písku.

Fotogalerie
23 fotografií