Muzeum v Paříži se rozhodlo vzdát hold topmodelce Kate Moss. Modelka, která si prošla všemi možnými skandály od alkoholu, šňupání kokainu nebo problémy s anorexií, má jít i tak příkladem, alespoň to tvrdí mluvčí galerie.

"Přes nedostatek poskytnutých rozhovorů a několik skandálů Kate Moss, byla její kariéra úspěšná, a má tak být příkladem," sdělila novinářům a dodala: "Kate Moss inspirovala fotografy všech generací, ale i současných umělců, včetně Luciana Freuda, Marca Quinna nebo Sama Taylora. Tato výstava je poctou její krásy, ale i inteligence."

Fotogalerie
12 fotografií

Fotografie, které mapují dvacetiletou kariéru Moss, byly pořízeny slavnými umělci Rankinem, Maryem McCartneym, Bertem Sternem nebo Corrinem Day a Bettinou Rheims, kteří Kate objevili v jejích čtrnácti letech.

Na několika fotografiích je Kate zobrazena nahá. Největší kontroverzi může vyvolat snímek, kde má Kate obnažená prsa a je jí pouhých patnáct let. Už v té době brala první kšefty za modeling a její sláva pomalu ale jistě stoupala. Kate Moss si za dvacet let vydobyla pevné místo na poli módního světa a zdá se, že z něj jen tak nezmizí ani v sedmatřiceti letech.