„Vůbec jsem své vítězství nečekala. Bylo tu tolik krásných holek,“ zářila štěstím těsně po vyhlášení stále trochu ještě překvapená Jana Tůmová, která v soutěži deníku Blesk a serveru Blesk.cz porazila několik stovek dívek, které se do soutěže během celého léta hlásily. Na druhém místě skončila šestnáctiletá Dominika Hájková, třetí se umístila stejně stará Karolína Křenková.

Třetí místa byla dvě

Tím ale večer rozhodně nekončil. Porota se totiž nemohla shodnout na třetím místě. Dohodla se proto, že udělí speciální cenu blondýnce Denise Brennerové. "Trošišku mě to zamrzelo. Čekala jsem možná to třetí místo. Ale i tak se mi líbí, že mi dali aspoň tu speciální cenu," řekla k tomu Denisa.

Jana, která se do soutěže přihlásila na popud tatínka, tipovala na vítězku nakonec druhou Dominiku Hájkovou. "Fandila mi celá rodina, přítele žádného nemám," odpověděla Jana na zvídavou otázku redaktora Blesku na to, jestli je zadaná.

Video
Video se připravuje ...

Jana Tůmová děkuje čtenářům za hlasy v soutěži Dívka léta 2010 Pavel Machan

Vítězky Dívky léta 2010: Dominika Hájková (16) skončila na druhém místě, vítězka Jana Tůmová a Karolína Křenková, která se umístila na třetím místě
Autor: Jiří Hadač
Studentka vysoké školy zaujala jak odbornou porotu zástupců soutěže krásy Česká Miss, tak členy poroty Blesku, jeho šéfredaktora Vladimíra Mužíka, šéfredaktora Blesk.cz Ivana Hamšíka i módní kritičku Františku Čížkovou. Dívky, které se dostaly do desítky finalistek, musely nejen okouzlit svou krásou a šarmem, musely také prokázat jisté znalosti. Porota Blesku je totiž podrobila nekompromisnímu vědomostnímu testu.

Po pečlivém vybírání se nakonec obě poroty shodly a vítězkou se stala Jana Tůmová z Prahy, která na sebe mimo jiné prozradila, že miluje tanec a obdivuje prezidenta Václava Klause. S výběrem poroty budou jistě spokojeni i čtenáři Blesku a Blesk.cz. Janu svými SMS hlasy vybrali totiž už jako vítězku semifinálového kola.

Aby ne! Vždyť Jana do soutěže poslala víc než tucet sexy fotografií. Jak nám Jana po skončení večera prozradila, má s focením a modelingem již nějaké zkušenosti. Živit se tím ale nehodlá. Její hlavní prioritou je v současnosti dokončení vysokoškolského studia.

Jana Tůmová, vítězka soutěže Dívka léta
Autor: Miroslav Talasek

Dívky kromě titulů, šerpy a krásných kytic získaly hodnotné dárky.

1. místo – zájezd v hodnotě 30 000 Kč, kosmetický balíček, využití tváře Blesk Dívky léta 2010 pro promo akce a focení v deníku Blesk v roce 2010 + možnost účasti (při splnění podmínek) v semifinále soutěže Česká Miss

2. místo – zájezd v hodnotě 15 000 Kč, kosmetický balíček, využití tváře Blesk Dívky léta 2010 pro promo akce a focení v deníku Blesk v roce 2010 + možnost účasti (při splnění podmínek) v semifinále soutěže Česká Miss

3. místo
– poukaz na zboží v hodnotě 5000 Kč, kosmetický balíček, využití tváře Blesk Dívky léta 2010 pro promo akce a focení v deníku Blesk v roce 2010 + účasti možnost (při splnění podmínek) v semifinále soutěže Česká Miss

Fotogalerie
17 fotografií