Oblíbené noviny nekupuje od pondělka do pátku pan Petr, ale jeho manželka Alena ( 56). Pracuje totiž jako prodavačka, takže k nim má blízko. „O víkendech je to ale na mně,“ říká Petr, který je nejen pravidelným čtenářem Blesku, ale také pravidelným hráčem.

„Jakmile se u vás objeví nějaká hra, jdu do ní,“ usmíval se. „Ještě nikdy jsem ale nic nevyhrál, až teď,“ přiznal muž, který přes čtyřicet let pracuje jako provozní údržbář.

Štěstí v neděli

Štěstí se na něj usmálo v neděli, když přišel domů z nákupu s Bleskem v kapse. U snídaně totiž nesmí chybět. „Vzal jsem noviny do ruky, a ještě než jsem vůbec začal číst, strhl jsem kupon a poslal kód. Před pátou odpoledne zazvonil mobil a na druhém konci se ozval hlas s tím, že jsem vyhrál 10 000 Kč. Abych se ujistil, zeptal jsem se raději dvakrát, jestli je to pravda. Nadobro jsem tomu ale uvěřil až teď, když jste tady,“ říkal včera Blesku šťastný výherce Denní hry. Radost má obrovskou. „Před pár dny mi bylo 59 let, takže výhra v Trháku je takový opožděný dárek k narozeninám,“ usmíval se.

Zaplatí pojistky

A za co Petr Carda výhru utratí? „Nevěděl jsem, kde vezmu peníze na povinné ručení na auto a pojistku na barák. Teď vím, že díky Blesku se nemusím obávat,“ mne si ruce šťastný výherce.

775 výplat!

Jen za první tři dny Trháku – a to ještě v neděli funguje jen velmi omezený počet poboček České pošty (39 z 2681) – si pro svou hotovost od Blesku přišlo celkem 775 čtenářů, čtrnáct z nich dokonce pro maximální, pětitisícovou výhru. Celkem bylo vyplaceno 146 700 Kč. Je třeba zdůraznit, že každý kupon s okamžitou peněžní výhrou má platnost čtyři dny, tzn. že ještě včera bylo možné vybírat výhry z pátečního prvního dne hry.

VIDEO: Výherkyně Trháku ze Strážnice.

Fotogalerie
3 fotografie