Na Krnovsko se přestěhoval z Ostravy. „Pracoval jsem jako mistr v několika podnicích. Dvacet let jsem učil externě v autoškole. Mám tři děti a jedno vnouče,“ říká o sobě šťastný výherce.

Tradiční ráno Ani v pátek si neodpustil svůj dlouholetý rituál a u snídaně si pročítal Blesk. „Zkusil jsem si trhnout kuponem Trháku na titulní stránce, ale tři symboly tam nebyly. Říkal jsem si, že je blbost někam posílat esemesku a po dočtení novin jsem šel pracovat okolo domu,“ popisuje Pavel Ircing.

Divné myšlenky Na práci se Pavel nedokázal soustředit. „Pořád mi v hlavě vrtala myšlenka, zda esemesku neposlat. Po necelé hodině jsem zašel pro telefon a zprávu odeslal. A vyšlo to,“ raduje se.

Koupí si uhlí na podzim, protože když bydlíte v domku, kde si sami topíte, je nejvyšší čas naplnit sklep i kůlnu. Pavel přiznal, že si na topnou sezonu sám připravuje dřevo, protože ho vyjde nejlevněji. „To víte, že jako důchodce počítám každou korunu. Za peníze z Trháku koupím dárek vnoučeti a zaplatím si uhlí na zimu,“ dodal první výherce nové série hry Trhák s tím, že zkoušet štěstí bude i v dalších dnech.