Šárka H., Plzeň

Zdravíme, milá Šárko! Máte pravdu. Dodavatelé energií rostou jako houby po dešti. A samozřejmě na první pohled u zákazníků vyhrávají ti, co slibují nízké ceny. Jenže znáte to, nejlevnější věci se často nejdřív pokazí. Moudřejší je proto řídit se pravidlem, že dodavatel by neměl být ani drahý, ani příliš laciný. Je ale nesmysl, abyste něco platila zbytečně. Nám se třeba s nabídkou Yello Joule povedlo zrušit různé ceny podle výše spotřeby. Co to znamená v praxi? U nás nezáleží na tom, kolik spotřebujete. Předem určená cena za jednotku plynu vám kvůli spotřebě rozhodně neporoste.

Asi souhlasíte s tím, že i čas jsou peníze, a tak jej nechcete zbytečně ztrácet ani při zařizování smlouvy. Pokud se na něco potřebujete ohledně prodeje plynu zeptat, budete to chtít vědět hned a přesně. Rozhodovat byste se tedy měla také podle toho, jak s vámi dodavatel komunikuje. Sedí na jeho lince zmatený brigádník, který čte informace z papíru a jinak si neví rady? Raději napište do chatu na našich stránkách, odborníci vám odpovědí okamžitě a ani nemusíte čekat s telefonem u ucha, než na vás přijde řada. Navíc do telefonu snadno odkýváte něco, co jste si dopředu řádně nepromyslela a neověřila. Jistější je proto písemná komunikace, kde budete mít všechno černé na bílém.

Autor: Yello Energy

Dále se samozřejmě zajímejte o to, jak smlouva s dodavatelem vypadá. Půjde v budoucnu vypovědět, nebo ne? Ano, i takové chytáky na vás mohou někteří zkoušet, napsané nejlépe nečitelným mikropísmem. V podmínkách, které budete podepisovat s Yello Energy, se naštěstí vyznáte snadno. My totiž žádná malá písmenka se zákeřnými informacemi nemáme a navíc smlouvu projdete za chvilku, protože se nám vešla celá na formát A4.

Jak píšete, nevěříte vychvalujícím se dodavatelům a chcete nestranné soudce. Vyzkoušejte tedy nezávislé internetové srovnávače a uvidíte, kdo vám vyjde jako ten nejvýhodnější. Největší v ČR jsou www.tarifomat.cz a www.usetreno.cz. Nebojte, jsou zdarma a určitě s nimi toho pravého najdete. Přejeme vám, ať máte při výběru svého dodavatele plynu šťastnou ruku.

Váš tým Yello