Pravidla hry BLESKAČKA

Druhé kolo hry s deníkem Blesk a Nedělním Bleskem, která bude realizována v období od 30. 5. do 12. 6. 2014. Každý den kromě neděle hrajeme „Denní hru“ o částku odpovídající jedné průměrné měsíční mzdě, tj. o 26.637 Kč. Zároveň hrajeme „Velkou hru“ o částku odpovídající roční průměrné mzdě, tj. o 319.644 Kč. Celkem hrajeme o výhry odpovídající dvanácti průměrným měsíčních mzdám a jedné průměrné roční mzdě, v celkové hodnotě 636.048 Kč.

Každý den vycházejí v deníku Blesk „Bleskačky“ (herní kupony s určenou nominální hodnotou). V jeden hrací den je stejná nominální hodnota Bleskaček v každém výtisku deníku Blesk. V Nedělním Blesku vycházejí zvláštní herní kupony „Bleskžolíky“. S Bleskžolíky se hraje pouze Velká hra. V Denní hře i ve Velké hře jsou akceptovány a zohledňovány pouze originální Bleskačky resp. Bleskžolíky (tj. Bleskačky a Bleskžolíky publikované v originálních výtiscích deníku Blesk), jakékoli kopie či rozmnoženiny Bleskaček nebo Bleskžolíků nejsou akceptovány.

PRAVIDLA DENNÍ HRY BLESKAČKA

DENNÍ HRA se hraje denně (pondělí až sobota včetně) s Bleskačkami, uveřejněnými v daný hrací den v deníku Blesk. Výhercem denní hry je ten, kdo „nasbírá“ nejvyšší částku v Bleskačkách v daný den (tj. částku násobku nominální hodnoty Bleskačky uveřejněné v daný den a počtu vystřižených Bleskaček z tohoto dne). Tj. čím více Bleskaček získám tím vyšší bude moje celková částka. Pokud dojde ke shodě v nasbírané částce Bleskaček v daný hrací den (tj. více soutěžících nasbírá v daný den stejnou částku), bude následovat „rozstřel“ tj. výběr výherce Denní hry formou vědomostních otázek. Detailní pravidla rozstřelu viz níže.

Celkovou výši nasbírané částky v Bleskačkách za příslušný den odesílají soutěžící formou SMS na telefonní číslo 907 99 09 ve formátu SMS:

DENVTYDNUKDYSEHRAJE_CASTKABLESKACEK_JMENO_PRIJMENI_ADRESA_PSC

(příklad: PATEK 280 Jana Topolova Heralecka 2 Praha 4 14000)

Cena 1 SMS je 9 Kč vč. DPH. SMS pro denní hru lze zasílat vždy od 6:00 do 20:00 příslušného hracího dne. V případě změny výše částky v Bleskačkách v daném dni po odeslání celkové výše nasbírané částky může soutěžící do konce doby určené pro zasílání zpráv v příslušné Denní hře ze stejné SIM karty (telefonního čísla) poslat novou SMS zprávu obsahující nový údaj o výši nasbírané částky. Pro posouzení je rozhodující údaj, který bude příslušným soutěžícím odeslán později a ke dříve odeslaným údajům se nebude přihlížet. Nelze uplatnit vyšší částku nasbíraných Bleskaček, než jaká byla odeslána SMS zprávou výše uvedeným způsobem.

Výherce bude kontaktován telefonicky/SMS do dvou dnů po skončení daného herního dne a bude mu oznámena výhra. Do 2 pracovních dnů od oznámení výhry bude výherce osobně navštíven zástupci redakce Blesku, kterým předá nasbírané Bleskačky. Po ověření jejich počtu a originálnosti obdrží výherce potvrzení o denní výhře. Takto odevzdané Bleskačky nebudou moci být užity ve Velké hře. Návštěva proběhne v termínu stanoveném společností Ringier Axel Springer CZ a.s. na adrese uvedené ve výherní SMS nebo na adrese uvedené výhercem, s tím, že místo návštěvy musí být dostupné z veřejné pozemní komunikace, musí se nacházet v České republice a přístup na místo návštěvy musí být bezpečný. Společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. má právo vyžádat si namísto návštěvy v souladu s předchozím textem setkání s výhercem na adrese svého sídla, ostatní povinnosti související se splněním podmínek pro výhru v soutěži a s jeho doložením tím zůstávají nedotčeny.

Každý den vyhraje jeden soutěžící. Výherce Denní hry může vyhrát pouze jednou Denní hru (v případě výhry Denní hry je soutěžící ze zbývajících Denních her vyloučen a jeho případná účast v nich nebude zohledněna).

PRAVIDLA VELKÉ HRY BLESKAČKA

VELKÁ HRA se hraje se všemi Bleskačkami vydanými v rámci soutěže, kromě Bleskaček, které výherce Denní hry odevzdal při převzetí potvrzení o výhře. Soutěžící tedy sčítá hodnotu všech Bleskaček ze všech deníků Blesk, které nasbírá v průběhu soutěže (s výše uvedenou výjimkou) a poslední hrací den tj. 12. 6. 2014 zašle celkovou částku (tj. součet hodnot všech Bleskaček nasbíraných soutěžícím v průběhu soutěže kromě těch, které uplatnil při výhře v Denní hře) pomocí SMS a zároveň v Nedělním Blesku může soutěžící sbírat „Bleskžolíky“, jejichž počet zašle také poslední hrací den formou SMS.

Soutěžící odesílají SMS se svou celkovou nasbíranou částkou na telefonní číslo 907 99 15 ve formátu SMS: PLAT_CASTKABLESKACEK_JMENO_PRIJMENI_ADRESA_PSC. (příklad: PLAT 1554 Jan Novak Prazska 1 Teplice 41500) Cena 1 SMS je 15 Kč vč. DPH. SMS pro velkou hru lze zasílat pouze 12. 6. 2014 od 6:00 do 24:00.

Čtenáři odesílají SMS s počtem nasbíraných Bleskžolíků na telefonní číslo 907 99 15 ve formátu SMS: BLESKZOLIK_POCETBLESKZOLIKU. (příklad: BLESKZOLIK 8) Cena 1 SMS je 15 Kč vč. DPH. SMS pro velkou hru lze zasílat pouze 12. 6. 2014 od 6:00 do 24:00. Pokud účastník nenasbíral žádného žolíka, tak SMS neodesílá.

Obě SMS zprávy (částka Bleskaček a počet Bleskžolíků) musí být odeslány ze stejného telefonního čísla (SIM karty).

V případě změny celkové částky v Bleskačkách po odeslání celkové výše nasbírané částky nebo změny v počtu Bleskžolíků může soutěžící do konce doby určené pro zasílání zpráv ve Velké hře ze stejné SIM karty (telefonního čísla) poslat novou SMS zprávu obsahující nový údaj o výši nasbírané částky resp. o počtu Bleskžolíků. Pro posouzení je rozhodující údaj, který bude příslušným soutěžícím odeslán později a ke dříve odeslaným údajům se nebude přihlížet. Nelze uplatnit vyšší částku nasbíraných Bleskaček nebo vyšší počet Bleskžolíků, než jaké byly odeslány SMS zprávou výše uvedeným způsobem.

Výhercem Velké hry se stane ten, jehož SMS bude obsahovat nejvyšší celkovou částku nasbíraných Bleskaček a bude se moci prokázat Bleskačkami, jejichž součet nominálních hodnot bude odpovídat zaslané částce ve výherní SMS. V případě, že dojde ke shodě v nasbírané částce Bleskaček v rámci Velké hry (tj. více soutěžících nasbírá stejnou částku) se stane výhercem ten, který bude mít zároveň větší počet Bleskžolíků, kterými se bude moci také prokázat stejným způsobem a současně s Bleskačkami. Pokud dojde ke shodě počtu Bleskžolíků, bude následovat „rozstřel“ tj. výběr výherce Velké hry formou vědomostních otázek. Detailní pravidla rozstřelu viz níže. Výherce Velké hry může vyhrát pouze jednou Velkou hru (v případě výhry Velké hry v kole od 16.5. do 29. 5. 2014 je soutěžící z Velké hry vyloučen a jeho případná účast v ní nebude zohledněna).

Výherce bude kontaktován telefonicky/SMS zprávou do tří pracovních dnů po skončení posledního herního dne a do 10 dnů od oznámení výhry se výherce musí osobně dostavit spolu s nasbíranými Bleskačkami a Bleskžolíky do sídla společnosti Ringier Axel Springer CZ a.s., kde je předá zástupcům redakce deníku Blesk. Po ověření jejich počtu a originálnosti obdrží výherce potvrzení o výhře ve Velké hře.

SPOLEČNÁ PRAVIDLA PRO DENNÍ HRU A VELKOU HRU

Účastník soutěže může soutěžit pouze s jednou SIM kartou a z jedné SIM karty může soutěžit jen jeden soutěžící. V případě porušení pravidel bude soutěžící ze soutěže vyřazen a v případě účasti více soutěžících z jedné SIM karty bude vyřazena daná SIM karta ze soutěže.

Podmínkou pro vyplacení výhry je předložení nasbíraných Bleskaček a ve Velké hře též Bleskžolíků (pokud je výherce v soutěži uplatnil), doložení totožnosti soutěžícího (jméno a příjmení se musí shodovat s údaji ve výherní SMS zprávě), předložení SIM karty, ze které byla výherní SMS zpráva odeslána, společnosti Ringier Axel Springer CZ a.s. a podpis čestného prohlášení připraveného společností Ringier Axel Springer CZ a.s. potvrzujícího skutečnost, že výherce je majitelem nasbíraných Bleskaček a Bleskžolíků a odesilatelem výherní SMS zprávy, a to ve lhůtách pro doložení Bleskaček resp. Bleskžolíků uvedených v těchto pravidlech.

Výhra bude předána nejpozději do 14 dnů po splnění podmínek pro její předání bankovním převodem na účet uvedený výhercem.

Pokud se výherce nepodaří kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím SMS na čísle, ze kterého odeslal svou výherní SMS, nebo výherce nepředá Bleskačky resp. Bleskžolíky ve lhůtách uvedených v těchto pravidlech, nebo nebudou splněny výše uvedené podmínky pro předání výhry, nebo výherce jinak neumožní předat výhru, ztrácí výherce možnost získat výhru a vyhrává soutěžící, který se podle shora uvedených pravidel umístil jako následující za předpokladu splnění všech podmínek uvedených v pravidlech soutěže. Tento postup může být použit i opakovaně.

Pravidla rozstřelu Denní hra:

V případě, že v části soutěže Denní hra nastane shoda více čtenářů u nejvyšší nasbírané částky v Bleskačkách v daný hrací den, následuje „rozstřel“ tj. rozhodne o výherci odpověď na dodatečnou soutěžní otázku, zaslanou každému z odesílatelů nejvyšší nasbírané částky z daného hracího dne na telefonní číslo, ze kterého byla tato částka odeslána. V případě dodatečně položené otázky vyhrává ten účastník, jehož odpověď na dodatečnou otázku je správná, případně se správné odpovědi nejvíce blíží. Dojde-li v případě dodatečně položené otázky opět ke shodě, tj. k doručení více správných nebo nejpřesnějších odpovědí, bude položena další dodatečná otázka těm, kteří odpověděli na dodatečnou otázku správně nebo nejpřesněji.

Soutěžící odesílají odpověď na dodatečnou otázku formou SMS na telefonní číslo 907 99 09 ve formátu SMS: ROZSTREL_ODPOVEDNAOTAZKU (příklad: ROZSTREL 123456)

Cena 1 SMS je 9 Kč vč. DPH.

Dodatečná otázka bude odeslána formou SMS zprávy následující den po hracím dni do 12:00 hodin na telefonní číslo, ze kterého byla odeslána SMS s nejvyšší nasbíranou částkou za daný hrací den. Odpověď na první dodatečnou otázku musí být odeslána ze stejného čísla, na které byla doručena a to tak, aby byla doručena do 14:00 dne, ve kterém byla dodatečná otázka zaslána. Pokud to bude pro určení výherce potřeba, budou další dodatečné otázky doručeny stejným způsobem v časech určených společností Ringier Axel Springer CZ a.s. s tím, že odpovědi jí musí být doručeny stejným způsobem do 60ti minut od odeslání otázky. Takto lze postupovat opakovaně, dokud nebude určen jeden výherce. V případě, že ani po třech dodatečně položených otázkách nebude možné určit výherce, může společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. kdykoli rozhodnout o ukončení denní hry a rozdělit výhru mezi soutěžící, kteří zůstali v Denní hře a splní podmínky pro přiznání výhry v souladu s těmito pravidly.

Na dodatečnou otázku lze odpovědět pouze jednou SMS zprávou. V případě více doručených SMS zpráv bude zohledněna pouze ta, která byla doručena jako první. Na SMS zprávy v nesprávném tvaru nebude brán zřetel.

Nezasláním nebo pozdním zasláním odpovědi na kteroukoli dodatečnou otázku ztrácí soutěžící možnost pokračovat v soutěži a získat denní výhru.

Pravidla rozstřelu Velká hra:

V případě, že v části soutěže Velká hra nastane shoda více čtenářů u nejvyšší nasbírané částky v Bleskačkách, rozhodne o vítězi nejvyšší počet Bleskžolíků nasbíraných v průběhu hry a odeslaných pomocí SMS v souladu s těmito pravidly. Pokud zároveň nastane shoda v počtu Bleskžolíků, následuje „rozstřel“ tj. rozhodne o výherci odpověď na dodatečnou vědomostní otázku, zaslanou každému z odesílatelů nejvyšší nasbírané částky a s nejvyšším počtem nasbíraných Bleskžolíků na telefonní číslo, ze kterého byla tato částka a počet Bleskžolíků odeslána. Odpověď na první dodatečnou otázku musí být odeslána ze stejného čísla, na které byla doručena a to tak, aby byla doručena do 14:00 dne, ve kterém byla dodatečná otázka zaslána. Pokud to bude pro určení výherce potřeba, budou další dodatečné otázky doručeny stejným způsobem v časech určených společností Ringier Axel Springer CZ a.s. s tím, že odpovědi jí musí být doručeny stejným způsobem do 60ti minut od odeslání otázky. Takto lze postupovat opakovaně, dokud nebude určen jeden výherce. V případě dodatečně položené otázky vyhrává ten účastník, jehož odpověď na dodatečnou otázku je správná, případně se správné odpovědi nejvíce blíží. Dojde-li i v případě dodatečně položené otázky opět ke shodě, tj. k doručení více správných nebo nejpřesnějších odpovědí, bude položena další dodatečná otázka těm, kteří odpověděli na dodatečnou otázku správně nebo nejpřesněji. Takto lze postupovat opakovaně, dokud nebude určen jeden výherce. V případě, že ani po pěti dodatečně položených otázkách nebude možné určit výherce, může společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. kdykoli rozhodnout o ukončení Velké hry a rozdělit výhru mezi soutěžící, kteří zůstali ve Velké hře a splní podmínky pro přiznání výhry v souladu s těmito pravidly.

Soutěžící odesílají odpověď na dodatečnou otázku formou SMS na telefonní číslo 907 99 15 ve formátu SMS: PLAT_ODPOVEDNAOTAZKU (příklad: PLAT 19)

Cena 1 SMS je 15 Kč vč. DPH.

OBECNÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE

Pro stanovení doby doručení SMS zprávy (odpovědi) je rozhodující čas přijetí SMS do systému pro příjem zpráv provozovaného pro společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. Pro stanovení doby odeslání SMS zprávy (otázky) je rozhodující čas jejího odeslání ze systému pro odesílání zpráv provozovaného pro společnost Ringier Axel Springer CZ a.s.. Do soutěže budou zařazeny všechny SMS zprávy, které došly v čase určeném pro příjem odpovědí.

SMS centrum technicky zajišťuje Ringier Axel Springer CZ a.s. Infolinka 245 001 115 (po-pá 9-16 hod.) mobil@ringier.cz, www.platmobilem.cz. Cena SMS je 9 a 15 Kč vč. DPH.

Organizátorem soutěže je společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. Soutěže se mohou zúčastnit fyzické osoby s trvalým pobytem v České republice, starší 18-ti let. Organizátor neodpovídá za nedoručení SMS zprávy. Účastí v soutěži – tzn. odesláním SMS zprávy organizátorovi akceptuje soutěžící tato pravidla soutěže a zavazuje se je dodržovat. Účastí v soutěži dále projevuje každý účastník soutěže souhlas s publikováním svého jména, bydliště a fotografie v deníku Blesk, Nedělním Blesku a na serveru www.blesk.cz v případě získání výhry. Účastník soutěže dále dává souhlas s tím, že společnost Ringier Axel Springer CZ a.s. je oprávněna zpracovávat jako správce osobní údaje účastníka soutěže poskytnuté v rozsahu jméno, příjmení, počet a hodnota Bleskaček a počet Bleskžolíků, odpovědi na soutěžní otázky, telefonní číslo a adresa, eventuelně jiné účastníkem soutěže sdělené kontaktní údaje, za účelem realizace soutěže a rovněž k marketingovým aktivitám společnosti Ringier Axel Springer CZ a.s., případně třetích osob. Tento souhlas je poskytován na dobu neurčitou a účastník soutěže je oprávněn tento souhlas kdykoli písemně odvolat. Účastník soutěže má právo na přístup ke svým osobním údajům. Účastník soutěže rovněž souhlasí se zasíláním obchodních sdělení společnosti Ringier Axel Springer CZ a.s. případně třetích osob na telefonní číslo, ze kterého byla odeslána SMS zpráva do soutěže a prohlašuje, že je oprávněn takovýto souhlas udělit. Organizátor si vyhrazuje právo posoudit sporné situace vzniklé v průběhu soutěže. Organizátor si rovněž vyhrazuje právo změnit nebo doplnit pravidla soutěže a soutěž předčasně ukončit. Soutěž je pořádána v souladu s ustanovením § 2881 občanského zákoníku. Výhry v soutěži nejsou soudně vymahatelné a jejich hodnota je uvedena před zdaněním. Ze soutěže jsou vyloučeni zaměstnanci společnosti Ringier Axel Springer CZ a.s. a zaměstnanci Ringier Axel Springer Print, a.s. a jejich rodinní příslušníci.

V případě dotazů a nejasností soutěžící kontaktuje výhradně informační linku Bleskačky na telefonním čísle 241 093 690.

V Praze dne 29. května 2014