Kapela Taxmeni jako první píseň celého koncertu zahrála přihlížejícím českou verzi písně It's a Long Way to Tipperary, což je vojenský pochod z roku 1912. Známý refrén zpívali v angličtině. V publiku se objevilo i několik amerických vojáků, většina posluchačů byli ale Češi.

"Jsme tady, abychom sovětským trollům na facebooku ukázali, že je nás víc," řekl na začátku koncertu jeden z jeho pořadatelů David Gaydečka. Hudebník David Koller ale organizátory protestů proti průjezdu konvoje neodsuzuje. "Ať protestují, aspoň se ukáže, kdo to je. V demokratické společnosti nemusí mít všichni stejný názor," řekl na dotaz ČTK Koller.

Diváci se před pódiem většinou prostřídali, v chladném počasí vydržel o začátku koncertu po 15:30 málokdo. Nejvíc lidí, až tisícovka, přihlíželo vystoupení The Tap Tap a Davida Kollera. Do konce kolem 18:30 jich vydrželo jen pár stovek.

Večer na ruzyňskou akci navazuje v divadle LaFabrika Koncert pro konvoj II, vystoupí na něm od 19:00 Jiří Suchý nebo Petr Janda. Pořadatelé na něm očekávají i americké vojáky. Od 20:00 v Music Club U Holečků v Liboci zahraje na akci UBS (Underground blues session) část muzikantů, kteří vystupují v Ruzyni.