Fakulta sociálních studií patří v současnosti k nejžádanějším mezi uchazeči o studium. Dančák chce, aby si reputaci udržela, zároveň hodlá posílit mezinárodní spolupráci a výzkum.

"Je potřeba dále prohlubovat spolupráci se zahraničními partnery a posilovat mezinárodní profil fakulty jako předpoklad úspěchu v sílící konkurenci doma i v cizině. Provázanost výuky s výzkumem je naprosto nezbytná," uvedl Dančák, který na fakultě působí od jejího vzniku v roce 1998.

Masarykovu univerzitu, druhou největší v Česku, čeká také změna v nejužším vedení. Dosavadní děkanka právnické fakulty Naděžda Rozehnalová se 1. dubna stane prorektorkou. Na starosti bude mít vnitřní legislativu a přebere většinu agendy někdejšího prorektora Jiřího Němce, který se od začátku února stal děkanem pedagogické fakulty.

"Pro následující období považuji za nezbytné, aby ve vedení univerzity byl právník, který pomůže s úpravou vnitřní legislativy v případě schválení vysokoškolského zákona a s přípravou kvalifikovaných stanovisek pro další diskusi o normách tykajících se vzdělávání i vědy," uvedl rektor Bek.

Místo Rozehnalové povede právnickou fakultu od začátku dubna Markéta Selucká. Akademický senát ji zvolil koncem minulého roku a rektor ji jmenoval i přes nesouhlas části akademické obce.