V Německu si orkán podle agentury DPA vyžádal nejméně tři lidské životy. V Sasku-Anhaltsku se podle serveru Focus Online zřítil na muže blok betonové zdi, kterou se snažil zajistit proti pádu. U obce Montabaur v Porýní-Falci usmrtil vyvrácený strom dva lidi, když spadl na vůz silniční služby. V dalších spolkových zemích orkán podle DPA několik lidí zranil.

Podle Deutsche Bahn vichřice poškodila v Severním Porýní-Vestfálsku elektrické vedení na tratích. Dopravce zrušil od 11:00 SELČ až do půlnoci všechny spoje na krátkou vzdálenost. Dálkové vlaky nabírají velká zpoždění.

Špatná situace je také na železničních tratích v Bavorsku. Hlavní hala mnichovského hlavního nádraží byla evakuována. Podle policie hrozilo zřícení střešních oken poškozených bouří. V Bavorsku Deutsche Bahn zcela zrušila dálkové spoje a kromě toho byl výrazně omezen provoz na regionálních tratích. Provoz na některých z nich zablokovaly vyvrácené stromy.

S výpadky spojů a zpožděními musí po zbytek dne počítat i cestující v Dolním Sasku, v Meklenbursku-Předním Pomořansku a v Bádensku-Württembersku. Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem zrušilo kolem 55 letů.

Nedaleko dolnosaského Osnabrücku na vlak Intercity padlo několik stromů vyvrácených větrem. V soupravě cestovalo přes 200 lidí, podle policie nikdo z nich nebyl zraněn.

Německá policie varovala také chodce a motoristy před nebezpečím, které představují polámané větve a vyvrácené stromy. Ty zablokovaly mnoho silnic a podle serveru Bild.de je policisté a hasiči nestíhali odklízet.

Nedaleko Rostocku se v krupobití srazilo 11 osobních vozů. Při havárii byli zraněni dva lidé a podle policie škoda dosáhla přinejmenším 100.000 eur (2,75 milionu Kč). Vítr také převrátil několik kamionů.

Silný vítr zasáhl i Nizozemsko, kde meteorologové vydali varování především pro severní provincie a oblasti u mořského pobřeží. Amsterodamské letiště Schiphol, které je čtvrté největší v Evropě, zrušilo kolem 100 letů a ostatní nabraly v průměru 90minutová zpoždění. Přístav v Rotterdamu uzavřel dvě překladiště kontejnerů. Vítr vyvracel stromy a trhal elektrické dráty také v sousední Belgii.

Vítr o rychlosti až 120 kilometrů za hodinu působil problémy rovněž v Rakousku. V Mauthausenu dnes podle agentury APA zemřel 63letý muž, když chtěl zajistit zastřešení terasy. Důchodce se zřítil ze žebříku, spadl na dlažbu a utrpěl smrtelná zranění na hlavě.

Popadané stromy odřízly od dodávek elektřiny několik domácností v 16 obcích západní rakouské spolkové země Tyrolsko.

Komplikace silný vítr způsobil také lyžařům. Vleky nefungovaly například na oblíbeném Stubaiském ledovci, omezení se dotkla ale i dalších lyžařských středisek, včetně Arlbergu, Söldenu či Obergurglu. Podle rakouských meteorologů větrné počasí vydrží do středy a zasáhne celou zemi.

Na severu Švýcarska zahynul 75letý řidič, na jehož vůz spadl vyvrácený strom. Několik dalších lidí kvůli vichru utrpělo zranění. Například v Kriensi nedaleko Lucernu zasáhla cyklistu trampolína, kterou poryv větru odnesl z balkonu. Několik lidí poranily padající stromy a větve.

Zimní počasí dnes překvapilo řidiče v Polsku a na Slovensku, kde na silnicích leží souvislá vrstva sněhu a silný vítr ohrožuje plynulost provozu. V Polsku jsou největší problémy hlášeny z okolí Vratislavi, kde padaly stromy a zřítila se i pětimetrová zeď nově budovaného hotelu. Na Slovensku byly pro dopravu uzavřeny některé horské průsmyky. Hlavně pro nákladní dopravu uzavírky v některých průsmycích trvaly až do večera. Slovenští meteorologové upozorňují, že počasí bude komplikovat dopravu i ve středu, zejména na severu a východě země.