Hasiči v Olomouckém kraji kvůli silnému větru zasahovali zhruba u pěti desítek událostí. "Jednalo se převážně o popadané stromy a větve na komunikace. V obci Kladky na Prostějovsku se uvolnila lepenka na hospodářské budově a v Lutíně na Olomoucké ulici se uvolnily plechy na střeše," řekla ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

V Olomouci odpoledne hasiči ze stromu poblíž výškové budovy sundávali plastovou židličku, která zřejmě někomu kvůli silnému poryvu větru uletěla z balkonu. "Židlička byla ve výšce asi 6. patra a hasiči ji sundali dolů pomocí výškové techniky," uvedla Hacsiková.

Husté sněžení dopoledne nečekaně postihlo nejen hornaté Jesenicko a Šumpersko, ale také níže položené okresy Olomouc, Prostějov a Přerov. Odpoledne ale ustalo a vystřídal ho déšť. Silnice jsou díky tomu většinou holé a mokré.

Na některých místech v Olomouckém kraji lidé stále odklízeli následky silného větru, který se regionem prohnal už v pondělí. Nejhorší situace byla v rekreační oblasti Hrubá Voda na Olomoucku, kde se podle místních prohnala pásmem vichřice a zanechala po sobě stovku popadaných stromů.

V Hrubé Vodě dnes opět zasedal krizový štáb. "Už jsme odstranili nejproblematičtější místa, najali jsme speciální firmu, která bude odstraňovat stromy, které leží asi na šesti chatách. Postihlo to oblast asi 200 krát sto metrů, která je úplně vyholená, jako když prolétne tornádo. Škody budou asi velké," řekl ČTK starosta Hluboček Ivo Černík.