TASS jako vždy uvedl, že kolona prošla bez problémů kontrolou na hranicích a náklad dopravila do dvou povstaleckých bašt - Doněcka a Luhanska. Hlavní část prý tvoří semena ječmene, kukuřice a slunečnic. Dnes dopravená pomoc rovněž obsahuje i potraviny, léky a základní potřeby pro obyvatelstvo.

Podle ruské tiskové agentury v lidových republikách doněckých a luhanských separatistů už začaly jarní polní práce, včetně setby, a to díky již dříve přepraveným humanitárním zásilkám z Ruska.

Podle ruského ministra pro mimořádné situace Vladimira Pučkova jsou již připravené plány pro pokračování humanitární pomoci obyvatelstvu na východě Ukrajiny. TASS v této souvislosti poznamenal, že od loňského srpna ruské konvoje dopravily do Donbasu přes 28.500 tun pomoci. Kyjev ale poukazuje na to, že ukrajinské úřady nemají možnost náklad takových výprav z Ruska kontrolovat, a tvrdí, že transporty jsou zástěrkou pro poskytování vojenské pomoci rebelům. Moskva toto tvrzení odmítá a ujišťuje, že jde výhradně o pomoc pro obyvatelstvo sužované konfliktem.