V dopise Národní fronty adresovaném OKS, který Janeček zveřejnil na stranickém webu, se uvádí, že OK Strana (OKS) je oficiálním politickým partnerem Národní fronty a Marine Le Penové v České republice. Není v něm však, že je partnerem jediným.

S Le Penovou chce spolupracovat nová politická strana pro hájení národních zájmů, kterou plánuje založit deset ze 14 členů poslaneckého klubu Úsvitu. Podporuje to i předsednictvo Úsvitu. Jeho dosavadní předseda Tomio Okamura to označuje za puč, zradu programu i voličů. Poslanci Úsvitu ale vysvětlují svůj záměr snahou otevřít stranu novým zájemcům, což v Úsvitu, který má dosud jen devět členů, zatím podle nich nebylo možné.

Předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch řekl ČTK, že dřívější jednání s Národní frontou byla zhruba hodinová diskuse o tom, jestli oba subjekty vůbec mají nějaké možnosti spolupráce, či nikoli. "V tomto směru šlo pouze o nějaké 'pobavení se' v rámci toho, jestli se vůbec můžeme bavit dál, ale nešlo tam o žádné uzavírání smluv nebo už vůbec ne s panem Janečkem a s OK Stranou," dodal.

Okamura řekl, že se rád setká s jakoukoli stranou, jejíž program má společné body s programem Úsvitu. "V tom smyslu, abychom si řekli, jestli je nějaká možnost vzájemné podpory na prosazování konkrétních programových bodů jak na evropské, nebo na národní úrovni," řekl. Podotkl, že Národní fronta nemá na rozdíl od Úsvitu v programu přímou demokracii.