Brémy, které jsou jednou ze 16 spolkových zemí, prý dostaly informace o potenciálně nebezpečných aktivitách extremistů od spolkových úřadů v pátek. Policie je prý vyhodnotila a přijala nutná opatření.

Po celý den byli v ulicích města vidět těžce ozbrojení policisté. Zvláštní opatření panovala v okolí důležitých budov, k nimž mimo jiné patřila radnice, sídlo zemské vlády, nádraží či sídlo židovské obce.

V podvečer pak prý policie prohledala místní Islámské kulturní centrum. Podle policejního mluvčího skončilo během dne ve vazbě několik lidí. Bezpečnostní akce prý i nadále probíhá.

Brémy jsou považovány za baštu radikálních islamistů v Německu. Spolkový úřad pro ochranu ústavu tu prý dlouhodobě sleduje až 360 podezřelých. Přinejmenším 16 osob z Brém prý vyrazilo do Sýrie, aby se tam zapojilo do bojů v řadách organizace Islámský stát (IS). Čtyři z nich se do města už údajně vrátili.

V polovině února pořadatelé na poslední chvíli zrušili karnevalový průvod v severoněmeckém Braunschweigu, také tam prý policie měla obavy z možného útoku islamistů.