"V noci připadlo od tří do 15 centimetrů sněhu. Menší nadílka se týkala například Ostravy a Novojičínska. Naopak v horských regionech Bruntálska a Frýdecko-Místecka napadlo 15 centimetrů," řekla mluvčí.

Všechny silnice jsou podle ní sjízdné, i když se zvýšenou opatrností. "Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření holé a mokré. Místy se mohou objevit kašovité zbytky sněhu. Na silnicích nižších tříd leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem," doplnila Vlčková.

Silničáři a policisté stále ještě neotevřeli pro nákladní dopravu silnici mezi obcemi Ostravice a Bílá, která vede k česko-slovenskému hraničnímu přechodu Makov. Uzavřena je pro kamiony a nákladní auta s přívěsem. "Předpokládáme, že toto omezení potrvá celý víkend," řekla Vlčková.

Naopak průjezdné jsou už silnice vedoucí od hraničních přechodů dál na Slovenské území. Kvůli vydatnému sněžení s tím související kalamity policisté v pátek odpoledne zastavovali už na českém území kamiony mířící na Slovensko. Naváděli je na odstavná parkoviště. Situace se v podvečer uklidnila a doprava na Slovensko se kolem 18:00 obnovila.