Patnáct kilometrů východně od Doněcku kontroloři OBSE zaznamenali konvoj sedmi obrněných transportérů bez identifikačních znaků, které směřovaly na západ směrem k frontě. Ještě hlouběji v povstaleckém území byla spatřena houfnice ráže 122 milimetrů, kterou obsluha naložila na tahač a odvezla na západ směrem k Doněcku.

Stejným směrem podle pozorovatelů OBSE mířily tři autobusy plné mužů v uniformách bez výložek, vyzbrojených samopaly. Ve zprávě OBSE se uvádí, že kontroloři neměli možnost provést kontrolu konvoje.

U obce Ternove, která leží v povstaleckém území mezi městy Šachtarsk a Torez, mise zaznamenala kolonu jedenácti tanků a velkorážné dělo. Nedaleko se pohybovaly dva neoznačené obrněné transportéry. Jejich osádka podle OBSE dohlížela na bezpečí dělníků, kteří opravovali poškozené dálkové vedení elektřiny vedoucí z Ruska. Nákladní vůz opravářů měl ruskou poznávací značku.

Ukrajinské ministerstvo obrany často upozorňuje na přesuny zbraní v povstalecké zóně, ne vždy ale informace potvrzuje OBSE. Rusko vytrvale odmítá, že by vzbouřence v Donbasu jakkoli vyzbrojovalo.