V Bratislavě kolabovala hromadná doprava, letiště v metropoli na několik hodin pozastavilo provoz, na některých úsecích silnic včetně horských průsmyků byla zastavena doprava. Odpoledne policie vybídla řidiče nákladních automobilů, aby svá vozidla odstavili ještě před vjezdem do Bratislavy.

"Situace je zatím klidná. Přes hranici projedou pouze nákladní auta převážející potraviny a zboží, které podléhá rychlé zkáze," řekl ČTK v 16:00 mluvčí Jihomoravské policie Pavel Šváb. Dálniční přejezd Břeclav-Brodské je nejrušnějším českým hraničním přechodem. Denně jím projedou stovky kamionů, z nichž mnohé směřují z Turecka a Balkánu do západní Evropy. Policie prostor na D2 přes den monitoruje. Zatím je situace klidná.

Zato policie v Žilině odpoledne upozornila, že Česká republika uzavřela přechod Svrčinovec-Mosty u Jablunkova pro nákladní dopravu, a to v obou směrech.

Úřady ráno uzavřely pro kamiony například horský průsmyk Donovaly na středním Slovensku, odpoledne tam policie zcela zastavila dopravu. Průsmyk Čertovica byl zase sjízdný jen se sněhovými řetězy. Silničáři nicméně řidiče varovali před silným nárazovým větrem a sněhovými jazyky. Kvůli zkříženým kamionům byly neprůjezdné rovněž silnice v okolí Nitry a města Topoľčany.

Podle meteorologů může na Slovensku na některých místech dnes napadnout až 40 centimetrů sněhové pokrývky. Pro Bratislavu stejně jako střední a severní Slovensko platil druhý ze tří stupňů výstrahy. Zatímco v Bratislavě a na jihu Slovenska by se měla situace v sobotu zlepšit, zbytek země si musí na zlepšení počkat až do neděle.

Slovenská metropole se dnes potýkala s dopravním chaosem, na silnicích se vytvářely dopravní zácpy. Hromadná doprava nabírala zpoždění, v kopcovitém terénu byly linky zrušeny. Bratislavská čtvrť Rača se kvůli poškozeným trolejím musela na několik hodin obejít bez tramvajového spojení. Problémy se nevyhnuly ani trolejbusům.

Bratislavské letiště kvůli sněhové kalamitě během dne přerušilo provoz, několik letů bylo odkloněno nebo zrušeno. V 16:00 letiště přílety i odlety letadel obnovilo.

Policie zaznamenala několik případů, kdy stromy nevydržely tíhu napadaného sněhu. V areálu jedné z bratislavských základních škol odlomená část stromu spadla na sedmileté dítě, které museli oživovat přivolaní záchranáři.

Odpoledne se problémy začaly objevovat i v železniční dopravě. Podle mluvčí státní dopravce ZSSK Jany Morháčové je na některých úsecích tratí vedoucích z Bratislavy přerušen provoz kvůli popadaným stromům či větvím. Některé spoje mají zpoždění, včetně EC 276 Slovan, který jezdí na trase z Budapešti přes Bratislavu do Prahy a který už nabral šedesátiminutové zpoždění.

Slovenské policejní prezidium informovalo, že na neděli udělilo řidičům kamionů výjimku ze zákazu jízdy po dálnicích, rychlostních silnicích a vozovkách první třídy.

Horská služba upozornila, že vzhledem k intenzivnímu sněžení stoupá riziko pádu lavin. Na sobotu předpokládá vyhlášení zvýšeného lavinového nebezpečí, tedy třetí stupeň z pětidílné mezinárodní škály.