Kolona kamionů na několik desítek minut zablokovala provoz na silnici I/7 z Chomutova na Německo. Kamiony mají problém vyjet stoupání. "Silnice je ošetřená, kolona už se rozjela," řekla ČTK náměstkyně ředitele Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Lenka Holovská. Silničáři mají v terénu veškerou techniku.

Dálnice D8 a silnice prvních tříd jsou kryté chemickým posypem, místy na nich leží zbytky rozbředlého sněhu. Především v Krušných horách na silnicích nižších tříd je ujetá vrstva nového sněhu. Místy se tvoří sněhové jazyky. Na silnici I/13 v Chomutově narazila dodávka do veřejného osvětlení a částečně zasahuje do levého jízdního pruhu. Nehoda dvou osobních aut komplikuje dopravu i v nedalekých Otvicích. Dva osobní vozy se srazily v ulici Přístaviště v centru Ústí nad Labem. Nehody se obešly bez zranění.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji zataženo až oblačno, zejména zpočátku místy sněžení, v polohách pod 300 metrů srážky smíšené nebo dešťové. Postupně srážky jen ojediněle. Nejvyšší teploty dva až pět stupňů, na horách minus tři stupně Celsia až nula.