Kvůli sněhu byla ráno uzavřena železniční trať mezi stanicemi Kunovice-Loučka a Osíčko, kde se provoz podařilo obnovit ve 12:00. Osobní vlaky nahrazovaly autobusy. Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC), která má údržbu trati na starost, označil ranní stav trati za kalamitní. SŽDC ji podle něj kvůli silné vánici nebyla schopna udržet v provozu, i když měla na místě sněžnou frézu.

Podle výrobního náměstka Správy a údržby silnic Valašska Davida Zlámala byla v regionu ráno nejhorší situace na Valašskomeziříčsku. "Na některých místech jsme museli odstraňovat závěje ze silnic sněhovou frézou," řekl ČTK Zlámal. Silnice jsou podle něj nyní sjízdné, ale jen s opatrností. Nadále se tvoří sněhové jazyky a cesty pokryté zledovatělým i čerstvým sněhem kloužou.

Podle krajského policejního mluvčího Petra Jaroše byly odpoledne problémy se sjízdností na některých silnicích, kde uvázly kamiony. Stalo se tak na cestách první třídy na hraničním přechodu Střelná a v úseku Valašské Příkazy - Horní Lideč, o jejichž údržbu se stará firma AVE CZ odpadové hospodářství. Kolona nákladních vozidel stála na cestě druhé třídy od Slavičína směrem na Petrůvku, zapadlý kamion zablokoval jeden jízdní pruh na vozovce z Velkých Karlovic na slovenský Makov. Podle Jaroše přibývá i drobných dopravních nehod.

"Situace je taková, že nevidíte na sto metrů. V terénu máme všechnu techniku včetně traktorové výpomoci. Dokud ale nepřestane sněžit, problémy v kopcích se mohou opakovat," řekl ČTK výrobní náměstek Správy a údržby silnic Zlínska David Polášek.

V kraji je zataženo, teplota se drží kolem bodu mrazu. Výstraha varující před sněžením platí do dnešních 23:00. Podle předpovědi v moravských krajích napadne deset až 15 centimetrů nového sněhu, v Beskydech až 30 centimetrů. Předpověď na víkend ve Zlínském kraji slibuje sněžení či sněhové přeháňky. Denní teploty by se měly pohybovat kolem bodu mrazu.