Komunikace první třídy jsou nyní většinou mokré a chemicky ošetřené, menší cesty stále pokrývá ujetý nebo rozbředlý sníh. Na Valašsku odpoledne na některých místech silně sněžilo a i nyní na horách místy padají sněhové přeháňky. "Znovu jsme to projeli, silnice jsou sjízdné. Je ale potřeba přizpůsobit jízdu současným podmínkám," řekl ČTK dispečer Správy a údržby silnic Valašska.

Policisté podle mluvčího Petra Jaroše od rána v kraji vyjížděli k několika desítkám dopravních nehod. "Jednalo se ale o drobné nehody, které se obešly bez vážných následků," řekl ČTK Jaroš s tím, že po poledni se již situace na silnicích uklidnila.

Sněžení přineslo práci lékařům. "Ošetřujeme dvojnásobně víc pacientů než jindy. Nápor na zdravotnický personál je značný a o pacienty se staráme ve třech ambulancích," uvedl primář traumatologického oddělení zlínské krajské nemocnice Marcel Guřan.

Zranění lidé většinou spadli na komunikacích, nejčastěji si zlomili zápěstí a předloktí. "Ošetřujeme také například tržné rány hlavy nebo naraženiny zad po pádu. Časté jsou rovněž zlomeniny kotníku, bérce, holenní kosti a výjimkou není zlomenina krčku stehenní kosti. Tyto pacienty musíme operovat, takže vzrostl i počet operovaných a hospitalizovaných pacientů," řekl lékař Miroslav Budoš.

V kraji je oblačno až zataženo. Teplota se pohybuje mezi minus čtyřmi až plus dvěma stupni Celsia. V noci na středu může ojediněle klesnout až na minus deset stupňů. Ve středu by podle meteorologů mělo sněžit jen ojediněle a teplota by odpoledne měla dosáhnout nejvýše plus dvou stupňů Celsia. Vydatnější sněžení se podle předpovědi do regionu vrátí ve čtvrtek.