"Uzavřen bude provoz na silnici I/10 od okružní křižovatky se silnicí I/14 v Tanvaldu a také od křižovatky se silnicí I/14 Na Mýtě u Harrachova až na státní hranici s Polskem," doplnil generální ředitel Silnice LK Petr Šén. Uzavřena tak bude pro nákladní dopravu silnice přes Kořenov. V tamním stoupání mají kamiony při sněžení největší problémy a často silnici zcela zablokují. Tomu chtějí silničáři předejít. Naposledy se silnice uzavírala 11. a 12. ledna, kdy tam napadlo 30 centimetrů sněhu.

Meteorologové vydali dnes dopoledne varování před intenzivním sněžením, které má postupovat od západu na východ. V Čechách a na Českomoravské vrchovině do úterního večera napadne až deset centimetrů sněhu, na horách až 20 centimetrů, sdělil ČTK Český hydrometeorologický ústav. Ve vyšších polohách se budou zároveň tvořit sněhové jazyky.

Pro Liberecký kraj platí výstraha od dnešních 19:00 do úterních 19:00. Zatím je v ale v kraji klid. Na většině území je oblačno, beze srážek a fouká jen slabý vítr. Silnice jsou bez problémů sjízdné, hlavní tahy jsou většinou holé a mokré. Jen na silnicích nižších tříd v horských oblastech leží ujetá vrstva zledovatělého sněhu, místy jsou vyjeté koleje.