Sněhovou bouří by mohlo být zasaženo až 60 milionů lidí. Místní obyvatelé si prostřednictvím sítě Twitter vyměňují rady i fotografie zachycující zasněžená města i prázdné regály v obchodech.

Do dnešního poledne východoamerického času (18:00 SEČ) už bylo v částech státu Pensylvánie kolem 20 centimetrů čerstvě napadeného sněhu. Také v Bostonu meteorologové očekávají až 80 centimetrů. Nejvydatnější srážky se ale dají očekávat až v noci na úterý tamního času. Dnes ráno přitom byly předpovědi ve srovnání s nedělí trochu příznivější.

"Může to být největší sněhová bouře v dějinách města," varoval starosta New Yorku Bill de Blasio už na nedělní tiskové konferenci. Obyvatele nejlidnatějšího amerického města zároveň vyzval, aby nevyjížděli autem a připravili se na nejhorší.

V dopravě dnes lidé mají počítat se značným zpožděním. Guvernér státu New York Andrew Cuomo vyzval obyvatele, aby dnes raději zůstali doma nebo aby z práce odešli dříve, protože by mohla být přerušena autobusová a příměstská železniční doprava a uzavřeno metro. Mnoho škol dnes předčasně pustilo žáky domů a v úterý zůstanou zavřené. Guvernér státu Connecticut Dannel Malloy vyhlásil od dnešních 21:00 tamního času (úterý 3:00 SEČ) v celém státě zákaz řízení motorových vozidel.

Kromě toho dnes meteorologové očekávají silný vítr, který může na pobřeží dosahovat rychlosti až 120 kilometrů za hodinu, místy může dosáhnout až síly hurikánu.

Právě sněžení spolu s prudkým větrem je základem pro potenciální katastrofu, varoval meteorolog Tom Kines. Varování přitom platí pro celou severní polovinu východního pobřeží USA, až po Kanadu.

Letecké společnosti už zrušily více než 5200 letů. Také cestující z jiných regionů se přitom musí připravit na rušení mnoha spojů. V Bostonu mají být od dnešního večera podle serveru Boston Globe zrušeny všechny lety.

Společnost United Airlines zrušila všechny lety v Bostonu, New Yorku a Filadelfii. Také společnost Delta Air Lines na dnešek zrušila stovky letů. Její mluvčí vyzval už v neděli cestující, kteří měli letenky na dnešek a na úterý, aby si změnili rezervaci na pozdější dny.

Dosud největší zaznamenaná bouře v New Yorku byla 11. až 12. února 2006, kdy napadlo 68 centimetrů sněhu, připomněly úřady.