Prvním novým klubem je Klub zastupitelů městské části Praha 4 zvolených za politické hnutí ANO 2011. Je sedmičlenný a jeho předsedou je Viktor Janouškovec, který je spolu se zastupitelem Ondřejem Růžičkou členem ANO, ostatní jsou bez politické příslušnosti. Druhý je Klub zastupitelů členů Hnutí ANO 2011 a jejím předsedou je Petr Crkoň. Všech pět zastupitelů je členy ANO. V zastupitelstvu Prahy 4 je tak nově šest klubů, dva zastupitelé hnutí Pro Prahu potom v žádném nejsou, podle jednacího řádu musí mít klub minimálně čtyři členy.

Důvodem rozpadu klubu hnutí ANO bylo prý neúspěšné povolební vyjednávání. "Vyjednávání bylo neúspěšné, proto jsem vyzval vyjednávače k vyvození politické zodpovědnosti, což se nestalo. Následně byl klub zrušen a založili si nový. A nás sedm, abychom nezůstali bezprizorní, tak jsme si jej založili také," řekl ČTK Janouškovec. Původní zastupitelský klub ANO se podle jeho slov rozpadl ještě dříve, než měl první jednání.

Předsedkyně pražského ANO Radmila Kleslová se k rozpadu klubu nechtěla vyjadřovat. "V tuto chvíli nemám o dění v Praze 4 bližší informace," řekla Kleslová.

Na "čtyřce" zvítězilo v říjnových volbách ANO s 21,69 procenta hlasů. Druhá skončila Trojkoalice (KDU-ČSL, Strana zelených a STAN) a třetí místo patřilo TOP 09. Do zastupitelstva se dostaly ještě ČSSD, ODS a Pro Prahu. Koalici nakonec uzavřela Trojkoalice, TOP 09 a ČSSD, starostou je Štěpánek.

Na dnešním jednání pak ještě jako poslední ze zastupitelů složil slib Jaroslav Míth (ODS). Ostatní zastupitelé skládali slib na prvním jednání na konci loňského roku.