O tom, že post předsedy obhájí vicepremiér a zakladatel hnutí Babiš, nikdo nepochybuje. Zřejmě nebude mít protikandidáta. O posty místopředsedů se chtějí ucházet vedle Kleslové ministr obrany Martin Stropnický, místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Jan Volný, šéf hospodářského výboru Ivan Pilný a předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Dnes se o nominacích rozhodují také členové ANO v Olomouckém a Libereckém kraji.

Statutárním orgánem hnutí ANO je předsednictvo, které kromě předsedy tvoří první místopředseda, až čtyři další místopředsedové a maximálně osm řadových členů předsednictva. Vládní hnutí nyní nemá žádného místopředsedu. Čtyři místopředsedové, kteří byli zvoleni na sněmu v březnu 2013, rezignovali záhy po sněmu a jejich místa dosud nebyla obsazena. Na podzim post první místopředsedkyně opustila Věra Jourová, která se stala členkou Evropské komise.

Pražský sněm dnes Kleslovou potvrdil ve funkci předsedkyně pražské organizace. Získala 37 hlasů ze 46. Jejím prvním místopředsedou se stal poslanec a předseda organizace v Praze 8 Fichtner. Dalšími místopředsedy jsou Radek Lacko a Pavel Klaška.