Pozemek, na kterém dvoupatrová vila stojí, má podle smlouvy 141 metrů čtverečních, kolem ní je zahrada o výměře 591 metrů čtverečních. "Hradil jsem ji z peněz, které jsem si vydělal dávno předtím, než jsem se stal kancléřem," řekl Blesku Mynář.

Server Aktuálně.cz uvedl, že hradní kancléř si na koupi domu nemusel brát hypotéku a zaplatil za něj jediným převodem na účet advokátní úschovny kanceláře, ve které Široký pracuje. Advokát transakci komentovat nechtěl: "Proč bych vám měl podávat nějaké informace o sobě? Jste normální? Tohle mi přijde naprosto absurdní," řekl Široký serveru.

Regionálnímu Deníku Mynář řekl, že zaplatil vyšší cenu, než byla původní cena pro bývalého majitele. Objekt je podle Mynáře v dezolátním stavu a přinejlepším se z něj podaří zachovat obvodové zdivo. Se Širokým se viděl jen jednou, a to při podpisu kupní smlouvy, tvrdí prezidentův kancléř. Že byl Široký Janouškovým advokátem, se Mynář podle svých slov dozvěděl z internetu. S Janouškem se nikdy nepotkal, uvedl.

Přestože je Mynář kancléřem prezidenta Miloše Zemana už téměř dva roky, stále nemá bezpečnostní prověrku. Už v prosinci 2013 přitom požádal Národní bezpečnostní úřad o prověrku na stupeň přísně tajné. Není však jisté, zda ji nakonec získá. Podle médií NBÚ vadí jeho podnikatelské kontakty. Mynář to však opakovaně odmítá.