"Ve vyšších polohách kolem Božího Daru a Klínovce jsou vozovky pokryté sněhem. Všechny silnice v regionu jsou protažené a ošetřené. Vítr není, náledí se netvoří," uvedl dispečer karlovarských silničářů. Teploty v kraji se ráno pohybovaly mezi minus deseti a minus pěti stupni Celsia. Přes den by měly být od minus šesti do minus jednoho stupně.

"Na konci města Jáchymov ve směru na Boží Dar teče na komunikaci voda, která vzhledem k počasí přimrzá. Řidiči by tam měli projíždět se zvýšenou opatrností," řekla před 11:00 karlovarská policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Na zledovatělé vozovce za Útvinou na Karlovarsku ve směru na Pilu havarovala po 12:00 dvě osobní auta. Při nehodě sice nebyl nikdo zraněný, ale policisté varují před ledovkou zejména na silnicích nižších tříd a v okolí lesních porostů.

V Plzeňském kraji se do páteční půlnoci tvořilo náledí hlavně ve vyšších polohách na Klatovsku, kde sněžilo. "Ledovky už jsou pryč, ale stále je tam třeba jezdit se zvýšenou opatrností," řekl dispečer Jiří Slapnička. Vozovky na Šumavě jsou namrzlé, teploty v noci klesly až k minus 15 stupňům, přičemž posypová sůl přestává kolem minus osmi stupňů zabírat. V oblasti už přestalo sněžit, vyjasnilo se, řekl.

Na ostatním území Plzeňského kraje v noci nesněžilo. "Žádné dopravní problémy nemáme hlášené, silnice jsou vymrzlé," uvedl Slapnička. Mlhy se tvoří minimálně, místy na severu Plzeňska a na Tachovsku.