Současný prezident Marzúkí nedlouho po zveřejnění výsledků uznal svou porážku a pogratuloval vítězi. Uvedl to na sociální síti Facebook Adnène Mancer, který byl šéfem Marzúkího volební kampaně.

Nově zvolené hlavě státu blahopřál i americký prezident Barack Obama. "Závazek tuniských vůdců a tuniského lidu, že dojde k inkluzivnímu politickému dialogu, k budování konsensu a demokratických hodnot, byl pro úspěch tohoto politického přechodu klíčový. Stejně důležité to bude i v následujícím období," citovala Obamu americká ambasáda v Tunisku.

Vítězství Sibsího uvítala i unijní ministryně zahraničí Federica Mogheriniová. "Evropská unie bude i nadále spolupracovat s tuniskými úřady a zástupci tuniské společnosti, aby přispěla k vytváření demokratických hodnot podle nové ústavy a podpořila přijetí reforem," uvedla ve svém prohlášení.

Prezidentské volby byly posledním krokem při přechodu Tuniska k demokracii po pádu režimu bývalého prezidenta Zína Abdidína bin Alího v roce 2011. Události v Tunisku inspirovaly vlnu revolucí v severní Africe a na Blízkém východě známou jako arabské jaro.

V prvním kole voleb, které se konalo na konci listopadu, se žádnému z kandidátů nepodařilo získat absolutní většinu hlasů. Sibsí, který nedávno oslavil 88. narozeniny, zaznamenal v krátké době už druhý volební úspěch. V říjnových parlamentních volbách jeho strana vyhrála nad islamistickou Stranou obnovy a získala 85 z 217 parlamentních křesel. Strana obnovy dostala pouze 69 mandátů. Do prezidentských voleb vlastního kandidáta nepostavila a podporovala právě Marzúkího.

Účast na druhém kole voleb se pohybovala kolem 60 procent, což je méně než v prvním kole, kdy k urnám dorazilo téměř 65 procent lidí.