Průzkum u volebních místností, který dnes provedla agentura Sigma Conseil, přisuzuje Sibsímu 55,5 procenta hlasů, zatímco prozatímnímu vládci země podle něj dalo svůj hlas 44,5 procenta lidí. Tato agentura během minulých dvou voleb v zemi přinesla velmi přesné odhady.

Sibsího volební manažer podle agentury Reuters oznámil, že existují jasné "náznaky", podle nichž kandidát strany Hlas Tuniska vyhrál přesvědčivým rozdílem. Své tvrzení však konkrétními čísly nedoložil.

Marzúkího lidé označili tvrzení z oponentova tábora za neopodstatněné. Uvedli, že rozdíl ve sčítání je podle nich několik tisíc hlasů.

Prezidentské volby mají zakončit proces demokratizace v zemi nastartovaný v roce 2011. Za favorita byl považován 88letý Sibsí, který v prvním kole předstihl 69letého Marzúkího o šest procentních bodů.

Hlasování předznamenal ještě před otevřením volebních místností útok skupiny neznámých ozbrojenců na sklad hlasovacích lístků v governorátu Kajruván. Jednoho útočníka hlídkující vojáci zabili, tři další zatkli.

Tunisko jako první z arabských zemí koncem roku 2010 povstalo proti autoritářské vládě a zahájilo sérii revolucí známou jako arabské jaro. I přes následnou politickou krizi, nestabilitu a ekonomické problémy se politickým silám v Tunisku podařilo začátkem letošního roku dohodnout na nové ústavě, která je považována za jednu z nejpokrokovějších v regionu. Ve snaze zabránit návratu diktatury mimo jiné omezuje výrazně pravomoci prezidenta.