MAAE informuje o dodržování dohody Teheránu s USA, Ruskem, Čínou, Británií, Francií a Německem pravidelně každý měsíc. Podle dosud nezveřejněných informací, které má k dispozici agentura Reuters, Írán nadále dodržuje závazek, že nebude obohacovat uran nad štěpnou hranici pěti procent. Nepodnikl prý také žádné nové kroky k dobudování dvou zařízení na obohacování uranu a nedokončeného reaktoru na těžkou vodu v Aráku.

Zpráva prý nicméně rovněž uvádí, že Írán dočasně zastavil i přeměnu zásob obohaceného uranu na neškodný oxid uranu, který je vhodný jako palivo do reaktorů a naopak méně vhodný pro případnou výrobu jaderné zbraně. Teherán dlouhodobě odmítá, že by o jadernou zbraň usiloval.

Pokračování přeměny materiálu přitom bylo jednou z podmínek dočasné dohody, kterou velmoci s Íránem uzavřely už na konci roku 2013 a poté ji ještě dvakrát prodloužily, naposledy minulý měsíc do konce června příštího roku. Vídeňská jednání totiž zatím nepřinesla kýženou konečnou dohodu, která by umožnila zmírnit nebo zcela zrušit protiíránské sankce.