Hned první dnešní otázka se týkala pádu kurzu rublu, ruský prezident ale přesvědčoval, že do dvou let se ruská ekonomika vzpamatuje z propadu cen ropy na světovém trhu. Za hospodářské potíže i za válku na Ukrajině mohou podle Putina především vnější faktory, šéf Kremlu se ale zmínil také o "páté koloně" ve vlasti, jakkoli popřel účast státu na "honu" na kritiky režimu a jinak smýšlející. Obavy z palácového převratu v samém Rusku Putin rázně popřel.

Podle státní tiskové agentury TASS se na šéfa státu - po jeho dvanáctiminutovém úvodu "v optimistickém tónu" - stačilo na dnešní tiskové konferenci obrátit 39 ruských a zahraničních novinářů. Deset dotazů se týkalo situace v ruské ekonomice, především pádu kurzu rublu, 11 otázek pak mezinárodních záležitostí, včetně tří dotazů ohledně Ukrajiny. Třetina dotazů se vztahovala k domácím záležitostem Ruska.

Do této kategorie zřejmě spadalo i vystoupení žurnalisty ze severozápadu Ruska, který se zasazoval za rozvoj pivovarnictví a zejména ruského mírně alkoholického nápoje kvas. "(Novinářovy) způsoby a intonace poskytly Putinovi důvod předpokládat, že žurnalista předběžně a důkladně tento nápoj ochutnával," poznamenal TASS. Podle serveru Newsru.com však prezidentovo žertování nebylo vůbec korektní, protože dotyčný žurnalista byl podle kolegů "naprosto střízlivý" a jeho vyjadřovací potíže jsou následkem nedávné mrtvice.

"Vladimir Putin vyhlásil, že vše dělá správně," shrnula prezidentovu konferenci stanice BBC na svém ruském webu.