Podle Rázkové končí doba politiků 90. let. "Domnívám se, že tento přechod už začal v minulém období. Chtěla bych se přičinit, aby dále pokračoval," řekl v kandidátském projevu. Rázková na radnici sedm let pracovala, v té době zakládala radniční noviny. Zastupitelkou je od roku 2002, působila v opozici a část minulého období také jako radní v koalici ČSSD, Věcí veřejných a Změny pro Prahu 12, která se ale rozpadla a nahradila ji menšinová koalice ODS a TOP 09.

Volba starosty začala až téměř čtyři hodiny po začátku ustavujícího zasedání. Zastupitelé diskutovali o programu a volebním řádu, zdržovaly je i nepřipravené materiály. ODS a TOP 09 navrhly jako protikandidáta Rázkové do čela městské části Michala Pince z ANO. Ten ale kandidaturu nepřijal. Rázkovou podpořilo 21 z 32 přítomných zastupitelů.

Místostarosty Prahy 12 byli zvoleni jako uvolnění Robert Králíček (ANO), Zbyněk Boublík (Změna pro Prahu 12) a jako neuvolnění Jan Marhoul (ČSSD) a Michal Pinc (ANO). Radními uvolněnými budou poslanec František Adámek (ČSSD), Lenka Vedralová (ANO) a Milan Maruštík (ANO) a neuvolněným Jan Mikulecký (Změna pro Prahu 12).

Adámek, který byl část minulého období starostou, ujistil, že pro něj nebude problém zkloubit povinnosti radního s působením v poslanecké sněmovně. O konkrétních kompetencích radních se podle Rázkové bude rozhodovat až na prvním zasedání rady.

ANO v Praze 12 získalo 23,27 procenta hlasů, což stačilo na devět mandátů. Za ním byla druhá Změna pro Prahu 12 (16,54 pct) se sedmi mandáty a třetí TOP 09 (16,15 pct) s šesti. V zastupitelstvu jsou ještě sociální demokraté se čtyřmi mandáty, komunisté, ODS a zástupci SZ s podporou Pirátů a LES získali tři křesla.