Klíčovým úkolem města pro příští období bude podle Beitla revitalizace systému centrálního vytápění. Není to ale úkol jediný. "To, že jsou městské finance zkonsolidovány, je pravdou, ale není to důvodem ulehnutí na vavříny. Městský dluh budeme splácet ještě šest let, přitom všichni velmi dobře víme, v jaké stavu je městský majetek - školy, školky, komunikace či bytové domy," řekl Beitl.

Statutárním náměstkem primátora zvolili dnes zastupitelé Pavla Svobodu (ČSSD), který dostal dokonce 23 hlasů. Zodpovídat bude za oblast humanitní, která zahrnuje kulturu, školství, sport a sociální věci. Náměstkem pro ekonomiku a správu majetku zůstává stejně jako v minulém volebním období Beitlův stranický kolega Miloš Vele.

Ve vedení města je také Lukáš Pleticha (ČSSD), který byl zvolen náměstkem pro rozvoj. Ve vedení města byl už v letech 2006 až 2010, kdy byl místostarostou pro ekonomiku. Tehdy ale do zastupitelstva kandidoval za Stranu pro otevřenou společnost. Pleticha je také poslancem za ČSSD, svého mandátu se vzdát nehodlá. "Lze to zvládnout, chce to jen mít kolem sebe dobrý tým," řekl ČTK.

Jablonec bude mít devět radních stejně jako v minulém volebním období. ODS bude mít v městské radě ještě Růženu Caklovou, Domov nad Nisou Petra Vobořila a Marka Řehoře. Zastupitelé do rady zvolili také Petra Roubíčka z TOP 09 a Pavla Žura z Nové budoucnosti pro Jablonec.

ODS volby v Jablonci vyhrála, když jí hlas dalo 20,41 procenta voličů. Získala sedm mandátů, stejně má i ANO, které s 18,26 procenta hlasů skončilo druhé. Po čtyřech křeslech mají ČSSD a Změna pro Jablonec. Tři získalo uskupení Domov nad Nisou, které poslední čtyři roky ve městě spolu s ODS vládlo. Po dvou zastupitelích mají Nová budoucnost pro Jablonec a TOP 09, jednoho KSČM.