Kleslovou podpořilo 24 ze 40 zastupitelů. "Doufám, že do mého týmu budou patřit nejen členové rady, ale všichni zastupitelé a občané," řekla ve svém projevu po zvolení Kleslová. V žádném případě prý nechce pokračovat v projektu nové radnice na Hagiboru.

Právě nová radnice byla největším předvolebním tématem. Proti novostavbě, kterou označovaly za předraženou, byly koalice Vlasta a TOP 09. Jejich zástupci navrhovali raději opravit současné sídlo úřadu městské části ve Vršovicích. Naopak koalice složená z většiny těch stran, které dnes zvolily Kleslovou starostkou, stavbu nového objektu za téměř miliardu korun podporovala.

Místostarostou pro životní prostředí a majetek bude i nadále Vladimír Novák z ČSSD, druhým místostarostou pro správu majetku a investice Petr David z ANO. V radě dále zasednou jako uvolnění radní Dagmar Lešenarová (ANO) pro sociální politiku, Ivana Cabrnochová (SZ) pro dopravu, cyklostezky a informatiku a Bohumil Zoufalík (Nezávislí pro Prahu 10) pro územní rozvoj, památky, sport a problematiku hazardu. Neuvolněnými radními jsou Jaroslav Štěpánek (ANO), Pavel Plesník (ANO) a Jiřina Vondráková (ČSSD).

Sporem o složení rady skončila dva dny před ustavujícím zastupitelstvem koaliční jednání vítězného hnutí ANO, koalice Vlasta a TOP 09. ANO nesouhlasilo s tím, že by stejně jako další dva koaliční partneři mělo mít jen tři zástupce. "Nakonec ale u ostatních stran zvítězila neochota jakékoli změny provést," řekl ČTK zastupitel TOP 09 Radek Lojda.

ANO má v novém zastupitelstvu devět hlasů, po osmi TOP 09 a koalice Vlasta. Kromě nich je v zastupitelstvu také pět sociálních demokratů, tři zastupitelé z ODS a tři ze Strany zelených. Po dvou dalších má hnutí Nezávislí pro Prahu 10 končícího starosty a KSČM.

Koalici po minulých volbách vytvořila ODS s ČSSD, Desítkou pro domácí a Stranou zelených. Od posledních voleb se změnil starosta, původně jím byl Milan Richter (ODS), v červnu 2013 ho nahradil dosavadní místostarosta Bohumil Zoufalík. Ten z ODS vystoupil poté, co ho pražská regionální rada chtěla vyloučit kvůli účasti na hlasování o odvolání exprimátora Bohuslava Svobody (ODS).

Letos v únoru bývalý starosta Richter rezignoval i na funkci místostarosty. V koalici přibylo hnutí ANO, k němuž přešla sociální demokratka Radmila Kleslová. Do zastupitelského klubu ANO vstoupil také Jindřich Nepevný, který kandidoval za TOP 09; nyní byl nezařazený.