Zatímco kladenský hotel LaPark má podle recepční Lindy Chvorinové už všechny pokoje na vánoční svátky zamluveny, hotel Jaro v Mělníku ještě žádné rezervace nepřijal. "Zatím máme volných všech 12 pokojů," uvedla Petra Hovorková z hotelu. Najdou se však i ubytovací zařízení, kde hosté s objednávkou ve vánočním období nepochodí. "Přes vánoční svátky máme hotel uzavřený," uvedl například ředitel hotelu Jesenice na Rakovnicku Jiří Josefi.

Pětihvězdičkový zámecký hotel Chateau Mcely ve stejnojmenné obci na Nymbursku už má na Vánoce a Silvestra zarezervovánu většinu kapacity hotelu s 23 pokoji. "Na Vánoce a Silvestra už máme tak 90 procent zaplněno, ale stále přijímáme objednávky," řekla Eva Hrabánková z recepce. I hotel Zámeček v Poděbradech s kapacitou 115 lůžek bude podle recepční přes vánoční svátky a Silvestra zaplněn.

V hotelu Theresia v Kolíně, který má 37 pokojů, je zatím zájem o ubytování hlavně na přelomu roku od 27. prosince do 4. ledna. Podle recepční Veroniky Poláčkové si ubytování rezervovaly nejrůznější firmy, zřejmě pro přenocování po firemních večírcích. "Na Vánoce ještě moc rezervace nejsou," řekla.

Hotel Zlatá stoupa v Kutné Hoře otevře na Vánoční svátky a Silvestra pouze v případě, že bude mít o ubytování zájem větší množství zájemců, například jeden autobus turistů. "Budeme mít zavřeno, zavřeme tak 23. prosince a otevřeme asi 2. ledna. Pokud se nenaskytne něco většího, aby se to vyplatilo," řekla Ivana Dámová z hotelu.

Ředitel kutnohorského hotelu U kata Petr Kolář také plánuje uzavření hotelu přes vánoční svátky kvůli tradičně nízké poptávce po ubytování. "Zavřeno budeme mít od 23. do 26. prosince a tuto dobu využijeme k různým údržbám," uvedl Kolář. Naopak na Silvestra už je hotel obsazený.

Také slánský hotel Hejtmanský dvůr bude mít od 24. do 26. prosince zavřeno a na Silvestra ho obsadí velká skupina hostů, pro kterou hotel organizuje i silvestrovskou party, řekla manažerka hotelu Lucie Beznosková.

V berounském hotelu Best Western Hotel Grand už mají na Vánoce zarezervovány všechny pokoje a na Silvestra přibližně 70 procent pokojů. Podle obchodní manažerky hotelu Lenky Sudíkové mají hosté zájem například o slavnostní silvestrovskou večeři, ale o doplňkový program ne.