"Beru to jako velkou zodpovědnost vůči občanům i městské části. Do politiky jsem vstoupil před tři čtvrtě rokem a takový raketový start asi nikdo nečekal," řekl Kolář.

Praze 6 podle něj chybí koncepce dopravy, územního rozvoje a sociální oblasti. Změnit chce také například komunikaci radnice, aby obyvatelé dostali všechny požadované informace. Plánuje také podpořit stavbu rychlodráhy na letiště v Ruzyni.

Ještě před volbou starosty a rady se zastupitelé přeli o počet radních. Ve vedení Prahy 6 bude devět placených radních včetně starosty. Podle opozičních zastupitelů je to zbytečné plýtvání penězi, v radě bude totiž o dva placené radní více než v minulém období. Podle koalice ale navýšení nákladů bude minimální proti úsporám, které chystají. Penězi prý naopak plýtvalo minulé vedení radnice.

Místostarosty byli zvoleni Eva Smutná (TOP 09), Martin Polach (ANO), Petra Kolínská (SZ) a Jan Lacina (STAN). Smutná bude mít v radě na starosti územní rozvoj a plánování, Kolínská dopravu, bezpečnost a památkovou péči, Polach strategický rozvoj a plánování veřejného prostoru a místostarosta Lacina školství, kulturu a otevřenou radnici.

V radě je doplnili radní za TOP 09 Jaromír Vaculík, který bude mít na starosti ekonomiku, majetkoprávními vztahy a rozpočet. Jeho stranická kolegyně Milena Hanušová se postará o zdravotní a sociální politiku. Roman Mejstřík (ANO) bude radním pro sport, volný čas a správu bytového a nebytového fondu a Antonín Nechvátal (SZ) pro životní prostředí, odpadové hospodářství, úklid a parky a zeleň.

TOP 09 volby v Praze 6 vyhrála se ziskem 11 mandátů, ANO získalo v zastupitelstvu 8 křesel. ODS, která v Praze 6 dlouhá léta vládla, má stejně jako Strana zelených šest křesel. Pět mandátů má STAN, ČSSD čtyři, komunisti tři a lidovci dva.