Většinu v zastupitelstvu by měla i dosavadní koalice ODS s TOP 09. "Devítka byla vždy stabilní městskou částí, neboť jsme vždy preferovali koalice, které nestojí na jednom či dvou hlasech," uvedl v tiskové zprávě Jarolím, který je starostou od roku 2006. Praha 9 bude mít tři místostarosty a celkem devítičlennou radu.

Místostarosty byli zvoleni Tomáš Portlík (ODS), který bude mít na starosti finance, Marek Doležal (TOP 09), jež má mít v gesci územní rozvoj a výstavbu, a Adam Vážanský (TOP 09). Jeho oblastí bude kultura a sport. Všichni tři zastávali stejné funkce už v předchozím volebním období.

Radní pro oblast majetku a bytové politiky bude Jana Nowakova Těmínová (TOP 09), radní pro oblast životního prostředí a dopravy Tomáš Holeček (ODS), radní pro školství a evropské fondy Zdeněk Davídek (hnutí Pro Prahu, dříve), radní pro sociální věci a zdravotnictví Taťjána Horká (ODS) a radní pro bezpečnost a prevenci kriminality Milan Tuček (TOP 09). Těmínová, Holeček a Davídek byli radními i v minulém volebním období.

Nová koalice by chtěla pokračovat v elektronizaci a digitalizaci veřejných informací, v plánu je také prodej majetku, který není potřebný pro zajištění služeb městské části. Snížit chce také počet městských společností. Naopak polikliniku na Proseku chce dále rozvíjet.

"V příštích letech by mělo dojít ke snížení výdajů na správu majetku. K tomu přispěje také dokončení privatizace bytů do roku 2018," uvedla Nowakova Těmínová. V oblasti životního prostředí je prioritou radnice vznik nových zelených ploch a prodloužení parku Přátelství na Proseku.

Chystá se také nová základní škola ve Vysočanech, kde přibývá bytů a současná kapacita nestačí. "Už je připravena projektová dokumentace na vybudování nové základní školy v ulici U Elektry," uvedl Davídek. Ve Vysočanech je v plánu také výstavba skateparku.