V radě bude mít každá strana tři zástupce, poslední koaliční partner Volba pro Prahu bude mít zastoupení pouze ve výborech. Místostarosty byli zvoleni Jan Materna (TOP 09), který bude mít na starosti rozpočet, Alexandr Bellu, který se bude starat o kulturu, a Lucie Vítkovská (oba ODS), jejíž kompetencí bude doprava, parkování a nebytové prostory. Za ČSSD budou místostarosty Ivan Holeček, jehož gescí budou investice, a Irena Ropková, která se bude zabývat bydlením a sociální oblastí.

Ropková je zároveň jako zastupitelka hlavního města navržená na uvolněnou radní pro školství a sociální problematiku. "Pokud bych se stala radní hlavního města Prahy, vzdala bych se místa v radě městské části a předala ho některému ze svých kolegů," komentovala souběh Ropková. Podle ní je ale zatím na řešení čas, protože koalice na magistrátu ještě není definitivní.

Uvolněnou radní pro školství zastupitelé zvolili Jaroslavu Sukovou (TOP 09). Dalšími dvěma neuvolněnými radními se stali David Gregor (ČSSD) a Michal Papež (ODS). Gregor se chce soustředit na sport a volnočasové aktivity, Papež na internet, web městské části a sociální sítě.

Volbu starosty i místostarostů provázela bouřlivá diskuse zastupitelů, především ze strany ŽnS, které bylo původním koaličním partnerem ČSSD a TOP 09 v minulém volebním období a kterému se jako vítězi nepodařilo vyjednat koalici. Tématem bylo především nákladové nádraží Žižkov a případná výstavba v parku Parukářka.

Nově vzniklá koalice nemá všechny hlasy zastupitelů TOP 09. Světlana Škapová tuto koalici odmítla podpořit podle svých slov kvůli účasti ODS. "ODS byla naším koaličním partnerem v letech 2010 až 2012. Koalice byla ukončena, zveřejněným důvodem odlišné názory na územní plánování a pokus o odvolání starostky," uvedla dnes na zastupitelstvu Škapová.

Vítěz voleb ŽnS, která sdružuje Stranu zelených, KDU-ČSL a STAN, sice mohl sestavit většinu s TOP 09, překážkou ovšem podle všeho byly osobní neshody a to, že ŽnS chtěla do čela radnice postavit dosavadního místostarostu Stropnického (SZ). Ten nejspíš zasedne v radě hlavního města, kde bude mít na starosti územní rozvoj.

Sdružení Žižkov (nejen) sobě získalo 11 z celkových 35 mandátů. TOP 09 má osm mandátů, ODS a ČSSD po pěti. Po dvou křeslech obsadí Svobodní, KSČM a nezávislí kandidáti z Volby pro město.