Rada města bude mít 11 členů jako na začátku minulého volebního období. STAN v ní obsadí sedm míst, ANO čtyři. Pět členů rady včetně primátora bude uvolněných, působení na radnici pro ně tedy bude hlavním pracovním poměrem. Zbylí radní budou neuvolnění, vedle práce pro město budou vykonávat i svá současná povolání. Lídr ANO Patrik Kamas byl navržen na pozici neuvolněného náměstka primátora.

Na další radní byli navrženi za STAN Ondřej Běták, Bedřich Landsfeld, Kateřina Francová a Josef Novák, kteří tuto funkci v minulém volebním období vykonávali, nováčky za STAN budou František Pilka a Pavel Stojar. ANO budou v radě kromě Kamase zastupovat Dalibor Stříbný, Lenka Horáková a Jana Bazelová.

"Na obsazení rady jsme se věcně shodli, nyní nás čeká příprava programového prohlášení, podle něhož budeme chtít město rozvíjet," uvedl Kamas. Podle Adámka pracují oba subjekty ve shodě. "Jsem přesvědčený o tom, že tento návrh bez problémů prosadíme na ustavujícím zastupitelstvu," řekl primátor. Adámka s Kamasem spojuje také zlínský hokejový klub, primátor je jeho prezidentem, Kamas jednatelem. Kamas je také ředitelem marketingu společnosti PSG, která je generálním partnerem klubu.

Koaliční smlouva nastiňuje spolupráci s opozicí. Zástupci obou hnutí se shodli na tom, že KDU-ČSL, ČSSD a KSČM nabídnou účast v komisích města a dozorčích radách městských společností. "Chceme s opozicí konstruktivně spolupracovat ve prospěch města. Atmosféra na zastupitelstvech by měla být pracovní, bez zbytečných politických hádek," podotkl Kamas.

Starostové po volbách jednali o možné koalici také se sociální demokracií, která získala šest mandátů, rozhodovali se mezi dvojkoalicí s ANO a možností přibrat také ČSSD. Nakonec zvolili koalici s ANO.

STAN obhájili vítězství z minulých voleb v roce 2010, tehdy však kandidovali společně s TOP 09. Nyní šly subjekty do voleb samostatně, TOP 09 se do zastupitelstva nedostala. Na čtvrtém místě skončila společná kandidátka lidovců a hnutí Zlín 21 s šesti mandáty. Komunisté dostali tři mandáty. Zastupitele nebude kromě TOP 09 mít ani ODS.

Před čtyřmi lety vznikla ve Zlíně koalice TOP 09/STAN, hnutí za Morální Očistu Radnice (M.O.R), KDU-ČSL, Zlínského hnutí nezávislých (ZHN) a Věcí veřejných. V opozici skončila ODS, ČSSD a komunisté. Z rady však odešlo několik radních. Rozštěpilo se hnutí M.O.R, část odešla do opozice, druhá část zůstala ve vedení města a přejmenovala se na Zlínskou volbu, někteří její členové nyní kandidovali pod hlavičkou STAN. Někteří členové TOP 09/STAN vytvořili hnutí Zlín 21.